Επιστροφή στο σχολείο μετά την καραντίνα - Χρειάζεται πρόγραμμα στον ύπνο

Μέχρι στιγμής η απόφαση είναι μία! Τα σχολεία ανοίγουν στις 10 Μαΐου.

Επιστροφή στο σχολείο μετά την καραντίνα - Χρειάζεται πρόγραμμα στον ύπνο

Και λέμε "μέχρι στιγμής" γιατί δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάτι μέχρι το Σαββατοκύριακο. Λίγο η εστίαση που άνοιξε, λίγο το Πάσχα, λίγο οι επαφές... λίγο από όλα τέλος πάντων, θα δείξουν αν θα επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τους ή θα παραταθεί η επιστροφή για ακόμη μια φορά.

Σαν γονείς όμως εσείς δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να βάλετε τα παιδιά σας σε πρόγραμμα. Ήδη θα πρέπει να τα βάζετε νωρίς για ύπνο και να τα ξυπνάτε νωρίς, προετοιμάζοντάς τα έτσι για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Η καθιέρωση ενός σταθερού προγράμματος, έχουμε αναφέρει πολλάκις, ότι είναι μία από τις πιο απαιτητικές πτυχές στην ανατροφή ενός παιδιού και όπως διαπιστώνεται και από μια νέα μελέτη που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Delaware, από τις πιο σημαντικές.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τα παιδιά με ασυνεπή χρονοδιαγράμματα ύπνου εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά δείκτη μάζας σώματος. Έτσι για ακόμη μια φορά ανακαλύπτει κανείς, ότι το σταθερό πρόγραμμα ύπνου μπορεί να συμβάλλει στην αίσθηση της ρουτίνας, ωφελώντας και άλλες πτυχές στην υγεία του παιδιού.

Βάλτε το παιδί σας για ύπνο νωρίς και φτιάξτε μια ρουτίνα απ' την αρχή

routina ypnou epistrofi sto sxoleio

Αρχικά εξηγήστε γιατί είναι ώρα για ύπνο και γιατί ο ύπνος είναι σημαντικός. Μάθετε στο παιδί να μην βλέπει τον ύπνο σαν πρόβλημα ή σαν τιμωρία. Βοηθήστε το να δει τον ύπνο σαν στιγμή ηρεμίας και χαλάρωσης.

Βάλτε μια σταθερή ώρα για το τελευταίο του γεύμα και φυσικά ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την ώρα του ύπνου. Πάντα να βάζετε το παιδί σας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα και πάντα ξυπνήστε το την ίδια ώρα.

Τέλος, για να αποφύγετε την γκρίνια, με απλά και κατανοητά λόγια εξηγήστε το μικρό σας, ότι όταν του λέτε καληνύχτα και του δίνετε το φιλάκι και τις αγκαλιές που περιμένει, αυτό σημαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο.

Καλή επιστροφή στο σχολείο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved