Πώς επηρεάζει η μέθοδος τοκετού την οπτική αντίληψη του παιδιού

Ο τοκετός με την μέθοδο της καισαρικής τομής, επιβραδύνει τη χωρική αντίληψη του βρέφους σύμφωνα με έρευνα.

Πώς επηρεάζει η μέθοδος τοκετού την οπτική αντίληψη του παιδιού

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το York University έδειξε ότι η μέθοδος τοκετού με την οποία γεννιέται ένα παιδί, επηρεάζει την χωρική αντίληψη του, η οποία παίζει ρόλο στο πόσο καλά μπορεί το παιδί να επικεντρωθεί σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή αντικείμενο.

"Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι ο τοκετός με καισαρική επιβραδύνει την χωρική αντίληψη ενός μωρού, η οποία παίζει ρόλο στην ικανότητά του να επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή αντικείμενο" αναφέρει ο καθηγητής Scott Adler.

Σύμφωνα με τον Adler και τον συνεργάτη του και ερευνητή Audrey Wong Kee-Yu, μέχρι σήμερα πολύ λίγα ήταν γνωστά για το πως η μέθοδος τοκετού επηρεάζει την ψυχολογική και εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού, αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι παράγοντες όπως το βάρος γέννησης μπορούν παίζουν ρόλο.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Springer's Attention, Perception & Psychophisics συμμετείχαν 34 βρέφη. Σε μία συνεδρία 30 λεπτών τα μωρά παρακολουθούσαν εικόνες σε μία οθόνη και υπέρυθρο φως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Adler, τα ευρήματα της έρευνάς τους είναι πολύ σημαντικά δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των τοκετών με καισαρική.

Πηγή: neurosciencenews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved