Όταν τα παιδί ξεχνάει εύκολα - Πώς να το βοηθήσετε

Συμβουλές για να ενισχύσετε τη μνήμη του παιδιού που ξεχνάει.

Όταν τα παιδί ξεχνάει εύκολα - Πώς να το βοηθήσετε

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν σε ένα πράγμα. Οι περισπασμοί είναι πολλοί - διαδίκτυο, τηλεόραση, κινητά, ταμπλετ - και κάθε άλλο παρά βοηθούν το παιδί να εστιάσει την προσοχή του χωρίς να αφαιρεθεί.

Η μνήμη αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τα παιδιά στη δημιουργία καλών αναμνήσεων.

Είναι σημαντικό λοιπόν να βοηθήσετε το παιδί σας να ενισχύσει τη μνήμη του. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές:

Ήσυχο μέρος

Το παιδί πρέπει να έχει ένα ήσυχο μέρος για να διαβάζει , χωρίς περισπασμούς, όπως παιχνίδια ή τηλεόραση. Βεβαιωθείτε ότι έχει δίπλα του όσα χρειάζεται να μελετήσει και τίποτα άλλο.

Μεθοδολογία

Ακολουθείστε μια συγκεκριμένη μέθοδο των πραγμάτων που πρέπει να θυμάστε. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας μαθαίνει 10 νέες λέξεις την ημέρα, μπορείτε να τις κατηγοριοποιήσετε λέγοντας «5 είναι τα ρήματα που σχετίζονται με την ταχύτητα και άλλα 5 τα επίθετα που σχετίζονται με τη μεταφορά».

paidi xexnaei1

Κατανόηση

Για να μπορεί να απομνημονεύσει, πρώτα θα πρέπει να κατανοήσει αυτό που διαβάζει. Εάν πρέπει να θυμάται εξισώσεις, ζητήστε του να τις σχεδιάσει ως εικόνες με μπλοκ κουμπιών που αντιπροσωπεύουν αριθμούς.

Εξάσκηση

Μια καλή συμβουλή για να βοηθήσετε ένα παιδί που δυσκολεύεται να θυμηθεί είναι η εξάσκηση. Με αρκετή εξάσκηση, το παιδί σας θα μπορεί να θυμάται πράγματα χωρίς δυσκολία.

Πληροφορίες

Δώστε πληροφορίες στο παιδί σας για όσα μαθαίνει έτσι ώστε να δει πόσο σχετίζονται με τη ζωή του.Ενα απλό και απτό παράδειγμα είναι η πρόσθεση ή η αφαίρεση και πώς το βοηθούν για να αποφασίσει πόσες καραμέλες μπορεί να αγοράσει με τα χρήματα που έχει.

Αστεία προσέγγιση

Διδάξτε στο παιδί σας να θυμάται ορισμένα πράγματα συνδέοντάς τα με κάτι αστείο.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved