Δραστηριότητες που βοηθούν το μωρό να γίνει πιο έξυπνο

Ποια απλά πράγματα μπορείτε να κάνετε μαζί με το μωρό σας για να γίνει - ακόμα - πιο έξυπνο.

Δραστηριότητες που βοηθούν το μωρό να γίνει πιο έξυπνο

Τα μωρά μαθαίνουν καθημερινά καινούρια πράγματα και απορροφούν τα πάντα σαν σφουγγάρι. Ο κύριος τρόπος με τον οποίο αρχίζουν να γνωρίζουν τη χαρά της μάθησης είναι όταν αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Υπάρχουν πολλά και απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε καθημερινά με το μωρό σας και τα οποία θα το βοηθήσουν να γίνει πιο έξυπνο αργότερα στη ζωή. Οπως:

Διαβάστε στο μωρό

Η ανάγνωση είναι μια δραστηριότητα που πολλοί γονείς ξεκινούν νωρίς με τα μωρά τους. Και αυτό είναι υπέροχο γιατί η ανάγνωση προάγει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την αγάπη για το διάβασμα. Παράλληλα, μπορεί να το βοηθήσει να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο, το οποίο με τη σειρά του το κάνει πιο έξυπνο.

Μιλήστε συνεχώς στο παιδί σας

«Η συζήτηση με μωρά είναι η ευκολότερη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένας γονέας για να βελτιώσει τη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού του», αναφέρει στο Romper η Amy Webb, συγγραφέας . Επικαλείται μάλιστα μελέτη σύμφωνα με την οποία, τα παιδιά σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος ακούνε κατά μέσο όρο 600 λέξεις ανά ώρα. Τα παιδιά από οικογένειες υψηλότερου εισοδήματος ακούνε 2.100 λέξεις ανά ώρα. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη διαφορά, αλλά είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί ενθαρρύνοντας όλους τους γονείς να μιλήσουν περισσότερο στα μωρά τους

Τραγουδήστε στο μωρό σας

Δεν χρειάζεται να έχετε την καλύτερη φωνή στον κόσμο για να τραγουδάτε στο μωρό σας. Το τραγούδι θεωρείται το πρώτο μάθημα γλώσσας για το μωρό και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει τα γλωσσικά προβλήματα αργότερα στη ζωή.

Ενθαρρύνετε το μωρό σας να σχεδιάζει

«Τα μωρά και τα νήπια πρέπει να ασχολούνται με δραστηριότητες προ-γραφής, όπως το σχέδιο και η ζωγραφική», λέει ο Δρ Stacy Haynes, ψυχολόγος και συγγραφέας. «Πολλά παιδιά κάθονται από νεαρή ηλικία μπροστά σε μια οθόνη και χάνουν τις βασικές δεξιότητες σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης που απαιτούνται για τη γραφή», τονίζει προσθέτοντας ότι οι δεξιότητες στο σχέδιο και το χρωματισμό μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν ένα παιδί όταν ξεκινήσει το σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved