Πότε το μωρό μπορεί να κρατήσει μόνο του το μπιμπερό;

Τρόποι να βοηθήσετε το μωρό να πιάνει μόνο του το μπουκάλι. 

Πότε το μωρό μπορεί να κρατήσει μόνο του το μπιμπερό;

Ένα μωρό θα πρέπει να μπορεί να κρατά ένα μπουκάλι από την ηλικία των έξι μηνών. Στην ηλικία αυτή τα μωρά αρχίζουν να αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες και μπορούν να μετακινούν αντικείμενα από χέρι σε χέρι. Στην πραγματικότητα, η ικανότητα του μωρού σας να κρατά το μπουκάλι έως τον έκτο μήνα είναι ένας από τους δείκτες της υγιούς ανάπτυξης.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο όλα τα μωρά να αρχίσουν να κρατούν το μπουκάλι έως τον έκτο μήνα. Μερικές φορές, μπορεί να μη τα καταφέρνουν ακόμα κι αν είναι 10 μηνών ή και μεγαλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερούν στην ανάπτυξη. Από τη στιγμή που πληρούν τα άλλα αναπτυξιακά ορόσημα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πώς να βοηθήσετε το μωρό της να κρατήσει το μπιμπερό

Η διαδικασία πρέπει να είναι σταδιακή. Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να μη χάσετε εύκολα την υπομονή σας καθώς το μωρό μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να τα καταφέρει.

  • Αρχικά δώστε του να κρατήσει ένα άδειο μπουκάλι. Μόλις δείξει ενδιαφέρον να το κρατήσει, γεμίστε το μπουκάλι με μισή δόση ώστε να μην είναι βαρύ και να μπορεί να το στερεώσει στα χέρια του.
  • Βοηθήστε το, κρατώντας τη βάση του μπουκαλιού ώστε να το φέρει στο στόμα του.
  • Μη πιέζετε το μωρό σας να κρατά το μπουκάλι ενώ πίνει γάλα. Τα μωρά συνήθως μαθαίνουν να ανοίγουν και να κλείνουν τα χέρια σταθερά μέχρι την ηλικία των τριών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συγκρατήσει σταθερά αντικείμενα στα χέρια του και να τα μετακινήσει.
  • Κάντε το μωρό σας να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ της πείνας και του μπουκαλιού . Μπορείτε να το κάνετε δίνοντάς της το μπουκάλι όταν πεινά. Τα μωρά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν πρόσωπα και αντικείμενα σε απόσταση από την ηλικία των τριών μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να συνδέσουν αντικείμενα με ένα σκοπό.
  • Μην αποσπάτε την προσοχή του μωρού με θορύβους όταν τρέφεται. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα γύρω του την ώρα που τρώει με το μπουκάλι, μπορεί να χαζεύει και να καταπίνει περισσότερο αέρα απ΄ότι γάλα.
  • Μπορεί να υπάρξουν ημέρες που να μη θέλει να κρατήσει το μπουκάλι. Είναι πιθανό να σφίγγουν τη γροθιά τους ή να σπρώχνουν το μπιμπερό μακριά. Σε αυτή την περίπτωση μην το πιέζετε.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved