Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για τις βραδινές ώρες

Πώς θα μάθει το παιδί να πηγαίνει τουαλέτα ακόμα και το βράδυ;

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Tips για τις βραδινές ώρες

Η μετάβαση από την πάνα το γιογιό είναι ένα από τα βασικά αναπτυξιακά στάδια του παιδιού. Η εκπαίδευση για την τουαλέτα μπορεί να πάρει χρόνο και χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Το πόσος χρόνος χρειάζεται, εξαρτάται από το ίδιο το παιδί, καθώς με τη δική σας βοήθεια θα μάθει να χρησιμοποιεί το γιογιο όταν νιώσει εκείνο έτοιμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά αποχωρίζονται την πάνα τις πρωινές ώρες για αρχή, και έπειτα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως διαβάζουμε και στο motherandbaby.co.uk, σύμφωνα με την ειδικό Amanda Jenners, η εκπαίδευση για την τουαλέτα πρέπει να γίνεται σταδιακά, αλλιώς μπορεί να πετύχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τα παιδιά θα είναι έτοιμα να αποχωριστούν την πάνα και το βράδυ εάν:

  • Μπορεί να χρησιμοποιεί με επιτυχία το γιογιό κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Μπορεί να κρατηθεί πριν την ενούρηση
  • Σας λέει μόνο του ότι η πάνα το βράδυ είναι βρεγμένη

Τι μπορείτε να κάνετε;

Δημιουργήστε τις κατάλληλες συνθήκες

Είναι σημαντικό τα παιδιά να νιώθουν άνετα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δοκιμάστε να αφήσετε ένα αναμμένο φως το βράδυ κοντά στο γιογιό. Πολλά παιδιά αυτής της ηλικία φοβούνται το σκοτάδι και ένα τέτοιο φως θα το κάνει να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μειώστε την κατανάλωση υγρών πριν τον ύπνο

Φροντίστε το παιδί να πιει το τελευταίο υγρό τουλάχιστον μισή ώρα πριν τον ύπνο. Επίσης καλό να προσπαθήσει να πάει τουαλέτα πριν ξαπλώσει.

Κάντε δοκιμές

Μην αντιμετωπίζετε με φόβο τη βραδινή ενούρηση του παιδιού. Ένα βράδυ, μπορείτε να δοκιμάσετε να του βγάλετε την πάνα και να του εξηγήσετε ότι για αυτό το βράδυ, εάν θέλει τουαλέτα, θα πρέπει να σηκωθεί.

Επιμονή και υπομονή

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα θέλει χρόνο και επιμονή. Μην απελπίζεστε εάν δεν δείτε αποτελέσματα από τη μία ημέρα στην άλλη. Στο τέλος θα τα καταφέρετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved