5 καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Απλές, καθημερινές συνήθειες ακόμα και εν μέσω καραντίνας, που κάνουν καλό στην εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους.

5 καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Από την πρώτη στιγμή που γεννιέται, το μωρό δέχεται ερεθίσματα τα οποία είναι καθοριστικά για την εγκεφαλική του ανάπτυξη. Από το πρωινό τάισμα, μέχρι την αλλαγή πάνας και τη ρουτίνα ύπνου, οι καθημερινές συνήθειες του μωρού επηρεάζουν την ανάπτυξή του.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να το βοηθήσετε; Να μετατρέψετε την κάθε συνήθεια σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Αλλαγή πάνας

Πόσες πάνες αλλάζετε την ημέρα; Σίγουρα πολλές. Ακόμα και τότε όμως, μπορείτε να αξιοποιήσετε τον χρόνο με το μωρό σας και να συμβάλλετε στην εγκεφαλική του ανάπτυξη. Κάθε φορά που το αλλάζετε, μιλήστε του εξηγήστε του τι κάνετε, ακόμα και αν αυτό δεν φαίνεται να καταλαβαίνει. Τα μωρά μαθαίνουν από την επανάληψη και τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Θηλασμός

Ο θηλασμός δεν ενισχύει μόνο το δέσιμο μεταξύ μητέρας και βρέφους. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη δραστηριότητα κατά την οποία τα μωρά μαθαίνουν να επικοινωνούν και ανταποκρίνονται στα ερεθίσματα που θα τους δίνεται όπως χαμόγελα και γκριμάτσες

Μπάνιο

Τα περισσότερα μωρά λατρεύουν το νερό και η ώρα του μπάνιου είναι από τις αγαπημένες τους. Παίζοντας μέσα στο νερό, το μωρό εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες και αρχίζει να παρατηρεί απλούς κανόνες φυσικής, όπως για παράδειγμα ότι κάποια παιχνίδια μπορούν να επιπλεύσουν στο νερό.

Βόλτα

Εν μέσω καραντίνας, οι βόλτες κοντά στο σπίτι είναι η μόνη διέξοδος για αλλαγή παραστάσεων και εικόνων. Στην βόλτα, το μωρό Βλέπει καινούριες εικόνες, μαθαίνει νέα πράγματα και μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο ωφέλιμη αυτή σας τη δραστηριότητα, εξηγώντας του τι βλέπετε γύρω σας. Δείξτε του το δέντρο, το σπίτι, το παγκάκι, τα άλλα παιδάκια.

Ρουτίνα ύπνου

Ο ύπνος είναι σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας ύπνου του βρέφους. Πριν κοιμηθεί διαβάστε μαζί ένα παραμύθι, τραγουδήστε του ένα νανούρισμα. Το μωρό θα χαλαρώσει και παράλληλα θα επεξεργάζεται όσα ακούει.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved