Τι μπορείτε να παίξετε με ένα μωρό 3 μηνών

Μωρό 3 μηνών: Παιχνίδια και δραστηριότητες που βοηθούν στην ανάπτυξή του.

Τι μπορείτε να παίξετε με ένα μωρό 3 μηνών

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για ένα γονιό είναι να βλέπει του μωρό του να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται. Από την ημέρα που γεννιέται και κάθε εβδομάδα που περνάει, αποκτά τον έλεγχο διάφορων μυών του σώματός του.

Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα μωρά, επειδή δεν βγάζουν ήχους και δεν κινούνται πολύ, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ό, τι συμβαίνει γύρω τους και δεν μπορούν να μάθουν. Αυτό όμως είναι λάθος. Η συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη του μωρού τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του προχωρά με ακριβώς τον ίδιο ρυθμό όπως και οι άλλοι τομείς της ανάπτυξής του, από το ύψος και το βάρος μέχρι την ικανότητα συντονισμού του.

trion minon drastiriotites1

Δεξιότητες μωρού 3 μηνών

  • Σηκώνει το κεφάλι και το στήθος όταν βρίσκεται μπρούμυτα
  • Στηρίζει το σώμα του με τα χέρια του όταν βρίσκεται μπρούμυτα
  • Τεντώνει τα πόδια και κλωτσάει είτε βρίσκεται ανάσκελα είτε μπρούμυτα
  • Ανοίγει και κλείνει τα χεράκια του
  • Φέρνει το χέρι στο στόμα του
  • Κουνάει αντικείμενα που βρίσκονται κοντά του με τα χέρια του

Σε αυτή την ηλικία βλέπει αμέσως ένα παιχνίδι που κρατάτε από πάνω του. Θα σας χαμογελά όταν μιλάτε και θα βγάζει φωνίτσες και γουργουρητά ευχαρίστησης. Θα δείχνει φανερά σημάδια περιέργειας και ενδιαφέροντος για όσα γίνονται γύρω του.

Διαβάστε στο μωρό σας

Τα παιδιά τρελαίνονται για τα βιβλία και ανταποκρίνονται από πολύ μικρή ηλικία αν τα ξεφυλλίζετε και τα διαβάζετε μαζί. Μαθαίνουν τα χρώματα, τους αριθμούς, τα ονόματα απλών αντικειμένων.Το μωρό σας λοιπόν δεν είναι ποτέ μικρό για να του διαβάσετε – η φωνή σας θα το γαληνεύει και σύντομα θα ανακαλύψετε ότι τα βιβλία ειδικά λίγο πριν από τον ύπνο, είναι ένα χρήσιμο και ηρεμιστικό κομμάτι της βραδινής σας ρουτίνας. Βιβλία με εικόνες που «πετάγονται» και με έντονα χρώματα είναι κατάλληλα γι΄αυτή την ηλικία.

Το διάβασμα είναι μία μόνο από τις δραστηριότητες που μπορείτε να έχετε με το τριών μηνών μωρό σας. Πάρτε κι άλλες ιδέες στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved