Πέντε περίεργα πράγματα που κάνουν τα μωρά και γιατί

Ποιες είναι οι περίεργες συνήθειες των μωρών;

Πέντε περίεργα πράγματα που κάνουν τα μωρά και γιατί

Τα μωρά σταδιακά ανακαλύπτουν τον κόσμο, καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με καινούρια πράγματα, έχουν μηδαμινή εμπειρία ζωής, ο εγκέφαλός τους ακόμα αναπτύσσεται και ας το παραδεχτούμε, πολλά από τα πράγματα που κάνουν μας φαίνονται περίεργα και δε βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Ποια είναι αυτά;

Ακουμπάνε την ευαίσθητη περιοχή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που αλλάζετε πάνα στο μωρό σας ή το κάνετε μπάνιο, εκείνο ακουμπάει και περιεργάζεται την ευαίσθητη περιοχή του; Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Τα μωρά μαθαίνουν πολύ γρήγορα, έχουν την τάση να εξερευνούν και αυτός είναι ο λόγος που με τη πρώτη ευκαιρία θα περιεργαστούν και τα γεννητικά τους όργανα.

Ανοίγουν τα χέρια τους

Την κίνηση αυτήν την κάνουν κυρίως όταν νιώθουν ότι δεν έχουν καλή ισορροπία. Τα μωρά σταδιακά μαθαίνουν να ελέγχουν τις κινήσεις τους, έπειτα να περπατάνε και είναι πολύ σύνηθες στη βρεφική τους ηλικία να μην έχουν ακόμα αποκτήσει καλή ισορροπία.

Στέκονται

Περίπου στον δέκατο μήνα, τα μωρά μαθαίνουν να στέκονται μόνα τους. Συνήθως κρατιούνται από ένα τραπέζι, μία καρέκλα ή την κούνια τους και σε αυτήν την ηλικία ακόμα δυσκολεύονται πολύ να ξανακάτσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να βλέπετε το μωρό σας απλά να στέκεται κάπου, χωρίς απαραίτητα να κάνει κάτι.

Βήχουν επίτηδες

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα τα παιδιά αρχίζουν να παρατηρούν και να μαθαίνουν πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους. Σε αυτόν τον μην συνήθως ξεκινούν και τον λεγόμενο ψεύτικο βήχα. Όχι, το μωρό σας δεν έχει κρυολογήσει, ή δεν έχει κάποιο οποιοδήποτε πρόβλημα, απλώς βήχει για να κερδίσει την προσοχή σας και να δει ποια θα είναι και η δική σας η αντίδραση στον βήχα του.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved