Πώς θα μάθετε στο μωρό να χρησιμοποιεί πιρούνι και κουτάλι

Εύκολα tips για να μάθει να τρώει μόνο του το παιδί.

Πώς θα μάθετε στο μωρό να χρησιμοποιεί πιρούνι και κουτάλι

Το να μάθει το παιδί να τρώει μόνο του απαιτεί πολύ χρόνο, προκειμένου να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει με ακρίβεια λεπτές κινήσεις, ώστε να μπορεί να καταναλώσει μόνο του την τροφή του.

Για εκείνο, το κουτάλι και το πιρούνι είναι ένα νέο επίτευγμα. Νιώθει ότι έχει αρχίσει να μεγαλώνει και πως μπορεί και μόνο του πια να τρώει χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. Η χαρά του, μόλις βάλει το κουτάλι για πρώτη φορά στο στόμα μόνο του και μάλιστα χωρίς να του πέσει το φαγητό κάτω, είναι μεγάλη για αυτό και μην το αποθαρρύνετε.

Ενθαρρύνετε την προσπάθειά του και μην δείξετε ούτε μια στιγμή ότι δυσανασχετείτε κάθε φορά που δεν έχει αρκετά μακαρόνια το πιρούνι του ή κάθε φορά που οι φακές καταλήγουν στο πάτωμα.

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει να μάθετε στο παιδί πώς να χρησιμοποιήσει το πιρούνι και το κουτάλι διαβάστε μερικές συμβουλές για να το μάθετε να το κάνει σωστά:

  • Παρουσιάζοντας ένα κουτάλι αμέσως μόλις το παιδί σας ξεκινήσει τον απογαλακτισμό, θα τα βοηθήσει σύντομα να καταλάβουν ότι τα μαχαιροπίρουνα είναι μέρος των γευμάτων.
  • Καθώς προχωρούν σε πιο στερεά τρόφιμα, μπορείτε να εισαγάγετε ένα κουτάλι και ένα πιρούνι, κατόπιν ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι όταν είναι λίγο μεγαλύτερα.

  • Αγοράζοντας μαχαιροπίρουνα σε φωτεινά χρώματα ή ακόμα και με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες μπορεί να ενθαρρύνετε το μικρό παιδί σας να χρησιμοποιεί μαχαιροπίρουνα.
  • Όταν ξεκινούν, το μικρό παιδί σας μπορεί να διαπιστώσει ότι τα μαχαιροπίρουνα ειδικά διαμορφωμένα είναι ευκολότερα συγκρατημένα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved