Αυτές είναι οι κινητικές δεξιότητες ενός μωρού δύο μηνών

Τι μπορεί να κάνει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία.

Αυτές είναι οι κινητικές δεξιότητες ενός μωρού δύο μηνών

Είναι η στιγμή που περιμένατε από τότε που συναντήσατε το μικροσκοπικό μωρό σας.

Στους δύο πρώτους σχεδόν μήνες θα πάρετε και το πρώτο χαλαρό του χαμόγελο ενώ οι κινήσεις του θα είναι ακόμη πιο «ζωντανές» και δραστικές.

Κινήσεις μωρού

Οι κινήσεις του μωρού σας γίνονται λιγότερο τραχιές και λίγο πιο συντονισμένες. Αρχίζουν να αγαπούν τη στιγμή που ξαπλώνουν, η οποία είναι μεγάλη άσκηση και βοηθά στην ενίσχυση των ποδιών τους. Μπορεί επίσης να κυματίζουν τις μικρές γροθιές τους με ενθουσιασμό.

Το μωρό σας μπορεί να έχει αρκετή μυϊκή δύναμη για να κρατήσει το κεφάλι του όταν βρίσκονται στην κοιλιά ή στον ώμο σας - αλλά όχι για πολύ. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μωρό σας «κυλάει» τώρα περισσότερο ιδίως τη στιγμή που το αλλάζετε ή το βάζετε κάπου σταθερά.

Το μωρό σας γεννήθηκε με ένα αντανακλαστικό, αλλά δεν ξέρει ακόμα πώς να χειριστεί τα πράγματα - γι ' αυτό και οι μακρυμάλληδες μπαμπάδες και μαμάδες πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα για κάποιες οδυνηρές στιγμές. Μέχρι τώρα μπορεί να παρατηρήσετε ότι ανακαλύπτουν τις γροθιές τους και προσπαθούν να τις διαχειριστούν.

Ανάπτυξη ικανονήτων μωρού

Όσο για το πώς θα το βοήθησε εσείς να αναπτύξουν τις ικανότητες τους; Όταν μιλάτε στο μωρό σας, δώστε χρόνο να απαντήσει σε αυτό που λέτε με μια ματιά ή φωνή.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να βάλετε το μωρό σας στο «γυμναστήριο» - θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στα κρεμαστά παιχνίδια, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε - μια συνεδρία πέντε έως 10 λεπτών είναι αρκετή.

Αφήστε το για μια εβδομάδα ή δύο και δοκιμάστε ξανά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved