Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Γιατί πρέπει να τα φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά;

«Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια» λέει ένα παιδικό τραγούδι και τι καλύτερο ειδικά την περίοδο των γιορτών να το κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας!

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Γιατί πρέπει να τα φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά;

Τα Χριστούγεννα στις καρδιές των παιδιών είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτάκια, δώρα, αλλά και γλυκά.

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλά χριστουγεννιάτικα γλυκά στους φούρνους της γειτονιάς μας, όμως, γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας;

Πολλές μαμάδες θα σκέφτονται το χάος που πολύ πιθανό να δημιουργηθεί στην κουζίνα, όμως μην ξεχνάτε τις στιγμές που θα μοιραστείτε!

Οι αναμνήσεις είναι εικόνες, συναισθήματα, αλλά και μυρωδιές. Ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων τα παιδιά δημιουργούν έντονες μνήμες, γι’ αυτό κάθε χρόνο τα περιμένουν με ανυπομονησία.

Βέβαια, το να πλάσουμε κουλουράκια μαζί με τα παιδιά μας δε είναι σημαντικό μόνο για το συναισθηματικό τους κόσμο, αποτελεί συγχρόνως μια πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα γενικότερα.

Ο ειδικός συμβουλεύει:

  • Βρείτε μια εύκολη συνταγή για σπιτικά κουλουράκια και επιλέξτε κάποια μέρα που θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας.
  • Βάλτε μουσική και απολαύστε τη διαδικασία
  • Ενθαρρύνετε το παιδί να σας βοηθήσει ενεργά, προσαρμόστε τη διαδικασία στην ηλικία του όσο αυτό είναι εφικτό π.χ. τοποθετήστε το αλεύρι σε πλαστικό ποτήρι και ζητήστε του να σας το ρίχνει λίγο λίγο.
  • Αφήστε το να πειραματιστεί με τις υφές που δημιουργούνται κατά τις αναλογίες και δώστε του ενεργούς ρόλους π.χ. να ανακατέψει.
  • Παίξτε με τη ζύμη και φτιάξτε κουλούρια σε διάφορα σχήματα. Είναι ευκαιρία να δείξετε στα παιδιά πως μπορούν να την πλάσουν και να της δώσουν σχήματα. Έτσι, με αυτό τον τρόπο θα εξασκήσει και τη λεπτή κινητικότητα.
  • Όμως κυρίως διασκεδάστε! Αφήστε τα να λερώσουν και να λερωθούν και μόνο το συναίσθημα ότι δημιουργούν κάτι δικό τους μαζί σας έχει αξία ανεκτίμητη.
  • Τέλος, μπορείτε να περάσετε το μήνυμα της αγάπης στα παιδιά σας προτείνοντάς τους να δωρίσουν τα κουλούρια σε πρόσωπα που αγαπούν πολύ ή το έχουν ανάγκη.

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας που ίσως είναι και το σπουδαιότερο δώρο για αυτά. Προσπαθήστε να κάνετε κάθε μέρα τους ξεχωριστή, γιατί αυτά που μένουν είναι οι αναμνήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved