Ύπνος μαζί με το παιδί; Υπάρχουν περιπτώσεις που το επιτρέπουν;

Ο ύπνος μαζί με το παιδί και ο ύπνος του παιδιού γενικά είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους γονείς.

Ύπνος μαζί με το παιδί; Υπάρχουν περιπτώσεις που το επιτρέπουν;

Συχνά, ταλαιπωρούνται για να καταφέρουν να το βάλουν να κοιμηθεί, του τραγουδούν νανουρίσματα, του βάζουν παιχνίδια ύπνου πάνω από την κούνια, του διαβάζουν παραμύθια κ.α. Όμως, δεν είναι λίγα τα παιδιά που, αφού τα πάρει ο ύπνος ξυπνούν και εκδηλώνουν την επιθυμία να κοιμηθούν στο κρεβάτι των γονιών.

Συχνά ακούμε την ερώτηση είναι σωστό να κοιμόμαστε μαζί με το παιδί μας;

Ο ειδικός επισημαίνει ότι, όταν το παιδί είναι μικρό, δηλαδή μέχρι την ηλικία των 18 μηνών μπορούμε να είμαστε ελαστικοί και να το επιτρέπουμε. Ανεξάρτητα όμως από την ηλικία είναι σημαντικό να τα ρωτάμε για ποιο λόγο θέλουν να κοιμούνται μαζί μας. Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποια φοβία που έχουν ή κάποια εσωτερική ανάγκη. Μέσα από συζήτηση και ανάλογα με την ηλικία του παιδιού προσπαθούμε να το καθησυχάσουμε και να το κάνουμε να νιώσει ότι το δωμάτιό του είναι ένας χώρος που μπορεί να νιώθει ασφάλεια και προστασία.

Πότε να ζητήσω τη βοήθεια ενός ειδικού;

Αν το παιδί μας είναι μεγαλύτερο από 5 ετών και ακόμα επιμένει να κοιμάται μαζί μας κάθε μέρα, τότε καλό είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό σε ένα αναπτυξιακό κέντρο για συμβουλευτική γονέων . Με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα μας προτείνει κατάλληλους τρόπους ώστε να χειριστούμε το ζήτημα αυτό και να κάνουμε το παιδί μας πιο ανεξάρτητο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved