Βρέφος 17 μηνών: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να επικοινωνεί σωστά στους 17 μήνες

Οι ικανότητες επικοινωνίας του νηπίου σας βελτιώνονται αλματωδώς. Αρχίζει πλέον να εμπλουτίζει το ρεπερτόριό του με χειρονομίες, γκριμάτσες, νοήματα και ορισμένες φορές λεξούλες.

Βρέφος 17 μηνών: Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να επικοινωνεί σωστά στους 17 μήνες

Εκτελεί πάντα όλες τις εντολές που του ζητάμε

Γνωρίζει και εκτελεί όλες τις εντολές, όπως «πάρε την μπλούζα σου και βάλε τη μέσα στο δωμάτιό σου». Διπλές εντολές, σύνθετες το νήπιο σε αυτή την ηλικία όχι μόνο τις καταλαβαίνει, αλλά και τις εκτελεί. Έχει καλή συγκέντρωση και τις περισσότερες φορές μπορεί και ρυθμίζει τα συναισθήματά του και συνεργάζεται μαζί μας εξαιρετικά.

Λέει λεξούλες όχι πάντα καθαρά, για να συνεννοηθεί μαζί μας

Τώρα το νήπιο χρησιμοποιεί απλές λεξούλες για να συνεννοηθεί μαζί μας και να συνεργαστεί. Σύμφωνα με τον ειδικό η απουσία λεξιλογίου μπορεί να συμβαίνει καμιά φορά, ωστόσο δε μας απασχολεί αν η επικοινωνία του παιδιού στους άλλους τομείς είναι αυτή που αναμένουμε.

Το παιδί σε αυτή την ηλικία γνωρίζει να μας πει με νοήματα όταν κάτι δεν το θέλει ή αντίθετα αν κάτι το θέλει. Οι χειρονομίες και τα νοήματα είναι ένας επιπλέον παράγοντας κοινωνικής επικοινωνίας.

Αν ένα παιδί δεν επικοινωνεί στους 17 μήνες

Ενδεχομένως ορισμένα νήπια να μην ανταποκρίνονται στα ορόσημα της ηλικίας τους. Η εξάσκηση θα τα βοηθήσει να κατακτήσουν και αυτές τις δεξιότητες. Αν το παιδί σας δε συγκεντρώνεται, δε δείχνει ενδιαφέρον να συνεργαστεί, επικοινωνήστε με κάποιον ειδικό σε ένα αναπτυξιακό κέντρο.

Η γνώμη του ειδικού

Η σωστή επικοινωνία στην ανάπτυξη ενός παιδιού είναι προτεραιότητα. Ελέγχουμε κάθε τρίμηνο τα αναπτυξιακά ορόσημα στον κοινωνικό-συναισθηματικό τομέα για να είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μας μεγαλώνει σωστά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved