Συναισθηματική ανάπτυξη σε βρέφη 5 μηνών: Πώς μπορούμε να την ενθαρρύνουμε;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη συναισθηματική ανάπτυξη σε βρέφη 5 μηνών.

Συναισθηματική ανάπτυξη σε βρέφη 5 μηνών: Πώς μπορούμε να την ενθαρρύνουμε;

Tο μωρό στους 5 μήνες δείχνει τα συναισθήματά του και απαντά σε κάθε ερέθισμα, μολονότι δεν μπορεί ακόμα να αντιληφθεί τον εαυτό του σαν ένα ξεχωριστό άνθρωπο.

Συναισθηματική σχέση μαζί σας

Το μωρό είναι πολύ δεμένο μαζί σας. Δεν καταλαβαίνει το λόγο και την ομιλία όταν του μιλάτε, αλλά διαισθάνεται τα συναισθήματα και τη διάθεσή σας. Γι’ αυτό είστε ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, τονίζει ο κος Μαντούδης. Τους επόμενους μήνες θα αποκτήσει αυτό που ονομάζουμε προσκόλληση, δηλαδή θα σας αναζητά κάθε φορά που απομακρύνεστε.

Η συναισθηματική σχέση με τους άλλους

Το μωράκι ακόμα είναι δεκτικό και σχετικά εύκολα πηγαίνει στους ξένους. Η έκφραση των συναισθημάτων του είναι ακόμα ελεύθερη. Το μωρό μπορεί να καταλάβει τις διαθέσεις των ανθρώπων και ερμηνεύει τα συναισθήματά τους. Μελετά προσεκτικά τις άγνωστες φυσιογνωμίες αφομοιώνοντας όσα περισσότερα μπορεί. Το ηρεμεί η συντροφιά και την απολαμβάνει.

Η γνώμη του ειδικού

Η συναισθηματική ανάπτυξη αρχικά μέσω του δεσμού μητέρας- παιδιού και μετέπειτα με άλλα άτομα συνδέει το παιδί με τον εξωτερικό κόσμο. Το συναίσθημα είναι το θεμέλιο της αίσθησης του εαυτού και της κοινωνικής επικοινωνίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved