Αυτορρύθμιση σε νήπιο 2 χρονών: Η ικανότητα να ρυθμίζει τη συμπεριφορά του

Τι είναι η αυτορρύθμιση;

Αυτορρύθμιση σε νήπιο 2 χρονών: Η ικανότητα να ρυθμίζει τη συμπεριφορά του

Η παρορμητικότητα των νηπίων είναι γνωστή.

Η περίοδος της ανάπτυξης μεταξύ 18-24 μηνών είναι η εποχή που η αυτορρύθμιση των συναισθημάτων αρχίζει να φαίνεται. Το δίχρονο νήπιο είναι ικανό να περιμένει. Σκέφτεται τις πράξεις του, έχει μάθει να μπορεί να αναστέλλει την επιθυμία του και να περιμένει.

Καθώς μεγαλώνει το παιδί οι ικανότητες συγκέντρωσης προσοχής και αναστολής της επιθυμίας υπερτερούν

Το νήπιο στα δύο χρόνια μπορεί και συγκεντρώνεται, μειώνεται η υπερκινητικότητά του, παίζει μόνο του ή παρέα με άλλα παιδιά ήσυχα, και σπάνια κάνει πράξεις που είναι παράτολμες ή επικίνδυνες για τον εαυτό του.

Όταν του μιλάς, του εξηγείς κάτι σε ακούει

Η ικανότητα αυτορρύθμισης είναι πια φανερή. Τώρα, μπορείς να κάνεις συζήτηση, διάλογο με το παιδί, να του εξηγήσεις και να σε ακούσει. Σχεδόν πάντα ή τις περισσότερες φορές υποχωρεί και δέχεται τις υποδείξεις σου.

Τι είναι η αυτορρύθμιση στο νήπιο

Είναι η ικανότητα να ρυθμίζει τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις περιστάσεις και να συγκεντρώνεται όταν χρειάζεται.

Όταν ένα νήπιο δε διαθέτει αυτορρύθμιση

Η ικανότητα συγκέντρωσης και αυτοελέγχου σα συμπεριφορά είναι μία βασική ικανότητα. Είναι λάθος οι γονείς να θεωρούν ότι η διασπαστική συμπεριφορά του, η παρορμητικότητα, η ανυπακοή οφείλονται στη νηπιακή ηλικία και να πιστεύουν ότι θα μεγαλώσει και θα είναι πιο συγκεντρωμένο και συνεργάσιμο.

Η γνώμη του ειδικού

Τα παιδιά με ικανότητα αυτορρύθμισης είναι πιο δεκτικά στις γνωστικές ικανότητες και στη μάθηση και έχουν κατά κανόνα καλύτερες δεξιότητες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved