Παιχνίδια συγκέντρωσης προσοχής για δίχρονα

Η συγκέντρωση προσοχής είναι μια σημαντική ικανότητα που πρέπει κάθε παιδί να έχει ώστε να μπορεί να μαθαίνει.

Παιχνίδια συγκέντρωσης προσοχής για δίχρονα

Η συγκέντρωση προσοχής υπάρχει από την πρώτη βρεφική ηλικία

Μέχρι πρότινος, πολλοί γονείς αλλά και ειδικοί που ασχολούνται με τα παιδιά πίστευαν ότι τα νήπια δεν είναι απαραίτητο να συγκεντρώνονται λόγω της μικρής ηλικίας και της ανωριμότητας του εγκεφάλου. Έλεγαν «είναι μικρά ακόμα» κι αυτό είναι λάθος. Η συγκέντρωση προσοχής υπάρχει σαν ικανότητα ακόμα και σε ένα βρέφος ενός έτους. Σήμερα, είναι γνωστό ότι ένα βρέφος 1 έτους μπορεί να συγκεντρώνεται απερίσπαστα τουλάχιστον για 1 λεπτό.

Η ηλικία των 2 χρόνων είναι ιδανική για εξάσκηση στη συγκέντρωση προσοχής

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να εναλλάσσονται, με κινητικά παιχνίδια στην αυλή και με παιχνίδια στο τραπέζι εργασίας.

Συγκέντρωση- μνήμη- παρατηρητικότητα

Η συγκέντρωση προσοχής του νηπίου αυξάνεται με την καθημερινή εξάσκηση με παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης. Το παιδί βλέπει, παρατηρεί και σκέφτεται. Μπορεί ορισμένες φορές να πηδά από το ένα στο άλλο, αλλά δεν είναι σημαντικό. Μπορεί να το κάνει από ενθουσιασμό.

Παιχνίδια και δραστηριότητες για μνήμη και συγκέντρωση για δίχρονα

Ομάδες και ταξινόμηση: συγκέντρωση

Το παιδί σας είναι ικανό να μπορεί να ξεχωρίζει κατηγορίες, να θυμάται που ανήκει το κάθε αντικείμενο.

Λογική-αιτιολόγηση: συγκέντρωση

Η λογική σκέψη αρχίζει να εμφανίζεται με συνειρμούς ανάμεσα σε αντικείμενα που συνδέονται μεταξύ τους και σε αντικείμενα που δεν έχουν σχέση.

Μνήμη-παρατηρητικότητα: συγκέντρωση

Βλέπει και θυμάται, παρατηρεί τις διαφορές. Εξαιρετική εξάσκηση για το δίχρονο να συγκρίνει και να βρίσκει διαφορές. Εξασκεί τη μνήμη και την παρατηρητικότητα.

Η γνώμη του ειδικού

Η ηλικία των 2 χρονών είναι η καταλληλότερη για να αρχίσουμε να εξασκούμε όλες τις βασικές ικανότητες που χρειάζεται ένα παιδί για να χτίσει τη μάθηση. Ο σκοπός των δραστηριοτήτων δεν είναι να γεμίσετε το παιδί σας με γνώσεις, αλλά να του δώσετε τις ευκαιρίες να μάθει να σκέφτεται και να μαθαίνει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved