Πείσματα νηπίου - Σε ποια ηλικία αρχίζουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στην καθημερινή φροντίδα ενός νηπίου είναι να αντιμετωπίσουμε τα πείσματα, τις ιδιότροπες συμπεριφορές και τις φοβίες.

Πείσματα νηπίου - Σε ποια ηλικία αρχίζουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Τα πείσματα σε ένα νήπιο 2,6 χρόνων

Στα 2,6 χρόνια το νήπιο έχει πολύ καλή επικοινωνία και μπορείς να κάνεις συζήτηση μαζί του. Επίσης, μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματα του άλλου και γνωρίζει τις έννοιες «ευγένεια», «μοιράζομαι», «κάθομαι στη σειρά μου και περιμένω».

Τα πείσματα σε αυτή τη φάση ανάπτυξης είναι η αντίδραση του παιδιού σε κάτι που δεν του αρέσει.

Τα πείσματα είναι ένας αρνητικός τρόπος αντίδρασης που συνήθως έχει τη ρίζα του σε ένα γεγονός, μια συμπεριφορά με την οποία το παιδί δε συμφωνεί. Τα συνήθη πείσματα και η δυσκολία στη συνεργασία με το νήπιο είναι συναισθηματική αντίδραση.

Αν τα πείσματα είναι καθημερινό φαινόμενο μέσα στο σπίτι

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί τα πείσματα που κάνει ένα νήπιο να γίνουν καθημερινότητα. Πείσμα να ντυθεί, πείσμα να φάει, πείσμα να συνεργαστεί μαζί σας. Τότε, το πείσμα του παιδιού συνήθως κρύβει μια ανάγκη του, να εκφράσει το θυμό του μέσα από αυτή τη συμπεριφορά.

Η γνώμη του ειδικού

Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες κι αν η κατάσταση δε δείχνει να εκτονώνεται, μιλήστε με έναν ειδικό σε ένα αναπτυξιακό κέντρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved