Η χρήση του tablet από τα παιδιά: Τι λένε οι ειδικοί, τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Η χρήση του tablet σαν μέσο απασχόλησης του παιδιού αποτελεί σήμερα ένα πολύ διαδεδομένο μέσο.

 

Η χρήση του tablet από τα παιδιά: Τι λένε οι ειδικοί, τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Η χρήση του tablet, υπογραμμίζει ο αναπτυξιακός εργοθεραπευτής, αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης μεταξύ γονιών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και επιστημονικό αντικείμενο μελέτης στα επίκαιρα συνέδρια παιδικής ψυχολογίας.

Η απόκτηση ενός παιδιού δε σε κάνει γονιό, η καθημερινή διαδικασία ανατροφής μας κάνει γονείς

Οι καθημερινές μικρές χαρές στην εμπλοκή με το παιδί μας, αλλά και τα αδιέξοδα στις προκλητικές ενέργειες των παιδιών που θέλουν να μας δοκιμάσουν, θέλουν να εξερευνήσουν, να μάθουν τα πάντα μέσα από εμάς, αυτή είναι η διαδικασία που μας κάνει γονείς.

xrisi tablet

Ο σύγχρονος γονιός έχει πολλές υποχρεώσεις, λίγο χρόνο και πολλές ανάγκες

Δυστυχώς, πολλές φορές δεν έχει χρόνο ούτε για τον εαυτό του.Σε ένα περιβάλλον στο οποίο μας κατακλύζουν καθημερινές ευθύνες, πολύ συχνά δεν υπάρχει χρόνος. Παρακαλάς η μέρα να ήταν μεγαλύτερη για να μπορούσες να ξεκουραστείς και να είσαι μαζί με το παιδί σου.

Η έλλειψη χρόνου, η κούραση, είναι λόγοι που πολύ συχνά οδηγούν τους γονείς σε λάθος επιλογές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η τηλεόραση αποτελούσε μια καλή babysitter για να κάνει ο γονιός μερικές δουλειές στο σπίτι. Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα είναι καλά και ελεγχόμενα.

Τί γίνεται όμως όταν η απασχόληση ενός παιδιού γίνεται πιο συχνή και πολύωρη;

Η συχνή χρήση οθονών από τα παιδιά δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα στο παιδί και το γονιό και πολύ συχνά κι ανάμεσα στο ζευγάρι όπου ένας από τους δύο αντιδρά ή αντιστέκεται στην πολύωρη χρήση τους.

xrisi tasblet apo paidia 2

Το πρόβλημα των οθονών γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με τη χρήση tablets

Η τηλεόραση και τα DVD απασχολούν τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Τα tablets είναι παντού. Είναι μικρά, εύχρηστα, με απεριόριστες επιλογές applications που είναι δύσκολο να τα βαρεθείς. Σήμερα, συναντάμε συχνά οικογένειες σε εστιατόρια, όπου οι γονείς, φίλοι και συγγενείς τρώνε, ενώ τα παιδιά απασχολούνται με τα tablets.

Το τίμημα της απασχόλησης των παιδιών με τα tablets είναι μεγάλο και αρκετά συχνά μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμες διαταραχές που θα επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του παιδιού σε όλη του την ζωή.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες απασχολούν επιστήμονες υγείας σχετικά με τον εθισμό στις οθόνες. Κι όταν αναφερόμαστε στον εθισμό εννοούμε όλες αυτές τις παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Τι προκαλεί η χρήση tablet στα παιδιά και τους εφήβους

Η καθημερινή και πολύωρη έκθεση στις οθόνες επηρεάζει τον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά του παιδιού- εφήβου.
Έτσι, δημιουργούνται: Εκνευρισμός, νοητική κούραση, τάση για απομόνωση από διαπροσωπικές σχέσεις, υπερδιέγερση, δυσκολίες συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο, εθισμός στις οθόνες, εναντιωματική συμπεριφορά.

Η γνώμη του ειδικού

Είναι γνωστό ότι μερικές φορές η ανάγκη της εύκολης λύσης μπορεί να μας στοιχίσει πιο ακριβά. Ας λάβουμε υπόψη μας όλοι σοβαρά τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η πολύωρη ενασχόληση των παιδιών μας με τα tablets καθώς και τη διάβρωση των διαπροσωπικών σχέσεων μας και ας πράξουμε σοφά υιοθετώντας « το παν μέτρον άριστον»!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved