Συμβουλευτική γονέων: Χτίζει τη σωστή επικοινωνία με το παιδί σας

Η συμβουλευτική γονέων βοηθά στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τα παιδιά μας και συμβάλλει σε αρμονικότερες οικογενειακές σχέσεις.

Συμβουλευτική γονέων: Χτίζει τη σωστή επικοινωνία με το παιδί σας

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το α και το ω για όλες τις σχέσεις

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η σωστή επικοινωνία μέσα στην οικογένεια βοηθά στην καλύτερη επίλυση των προβλημάτων, στη μείωση των ενδο - οικογενειακών συγκρούσεων και των προβλημάτων συμπεριφοράς των παιδιών. Ενισχύει επίσης, την οικειότητα ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τους συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των μελών της.

Τα συνηθισμένα λάθη επικοινωνίας με το παιδί μας

Πολλοί γονείς στην καθημερινή επικοινωνία με το παιδί τους, αποφασίζουν μόνοι τους και δίνουν εντολές, διαταγές, ώστε να κατευθύνουν το παιδί να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του. Στη συνέχεια ελέγχουν την αποτελεσματικότητά του και συχνά το επικρίνουν, βάζουν ταμπέλες, ηθικολογούν, ανακρίνουν και καμιά φορά τιμωρούν.

Η λανθασμένη επικοινωνία με το παιδί μας μπλοκάρει την επικοινωνία μαζί του

Ο τρόπος που θα ζητήσουμε, θα απαιτήσουμε ή θα προτρέψουμε για να δραστηριοποιηθεί το παιδί μας καθορίζει και την ποιότητα της σχέσης μεταξύ παιδιών και γονέων.

Η σωστή επικοινωνία μαθαίνει στο παιδί να οργανώνεται και να ανεξαρτητοποιείται

Επικοινωνία είναι ο τρόπος που ζητάμε από το παιδί να συνεργαστεί μαζί μας. Καθώς αυτό μεγαλώνει αλλάζουν οι απαιτήσεις της επικοινωνίας. Οι σωστοί γονείς χρειάζεται να είναι καθοδηγητικοί. Μόνο έτσι θα βοηθήσουν το παιδί τους να μάθει να ζει οργανωμένο μέσα και έξω από το σπίτι, μόνο έτσι θα μάθει να μην τα περιμένει όλα έτοιμα από τους μεγάλους και μακροπρόθεσμα θα γίνει υπεύθυνο και ανεξάρτητο.

Πώς η συμβουλευτική γονέων βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία;

Η σχέση μας με τα παιδιά μας είναι στενή αλλά παράλληλα δημιουργεί και πολλά αρνητικά συναισθήματα. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι μια πρόκληση που δημιουργεί αγωνία και άγχος στο γονέα για το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ώστε να επιτύχει πιθανούς στόχους για τα παιδιά του όπως είναι η σωστή συμπεριφορά, η συνέπεια των πράξεων, η σχολική μελέτη, ο σεβασμός προς όλους , οι αρμόνικες σχέσεις.

Σήμερα είναι διαδεδομένο οι γονείς να συμμετέχουν σε ειδικά σεμινάρια που ονομάζονται σχολές γονέων. Σε αυτά πραγματοποιούνται ομιλίες για τις σωστές σχέσεις, δίνονται πρακτικές απαντήσεις σε εξατομικευμένα ζητήματα που βοηθούν τους γονείς να εφαρμόσουν ό, τι έμαθαν και να γίνουν αποτελεσματικοί στην ανατροφή των παιδιών τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved