Πέντε tips για καλύτερη επικοινωνία με το μωρό σας

H κοινωνική επικοινωνία είναι έμφυτη σε κάθε βρέφος και η συχνή εξάσκηση της μπορεί να μας δώσει σημαντικά αποτελέσματα.

 

Πέντε tips για καλύτερη επικοινωνία με το μωρό σας

Τα τελευταία χρονιά, η εξέλιξη των νευροεπιστημών και της αναπτυξιακής παιδιατρικής μας έχουν δείξει ότι ο βρεφικός εγκέφαλος δεν είναι καθόλου παθητικός, όπως πολλοί γονείς αλλά και ειδικοί πίστευαν έως τώρα. Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι η φροντίδα ενός μωρού δεν είναι μόνο το τάισμα και το πλύσιμο, χρειάζεται κάτι περισσότερο ώστε να αναπτυχθεί σωστά η συναισθηματική, νοητική, σωματική ωρίμανση.

Εσείς το γνωρίζετε;

Όσο πιο νωρίς εκτεθεί, ο βρεφικός εγκέφαλος, σε πλούσια ερεθίσματα τόσο καλύτερη θα είναι η αναπτυξιακή του υγεία.

Πώς ενισχύεται η συναισθηματική ανάπτυξη σε ένα βρέφος και πως ενεργοποιείται ο βρεφικός εγκέφαλος

Ο βρεφικός εγκέφαλος αναπτύσσεται καλύτερα κάθε φορά που μιλάτε στο μωράκι σας, το κοιτάζετε στα ματιά και διατηρείται βλεμματική επαφή μαζί του. Επίσης το χαμόγελο, η τρυφερότητα και οι εκφράσεις αγάπης της μητέρας προς το βρέφος είναι τόσο απαραίτητα στοιχειά για την συναισθηματική ανάπτυξη του εγκέφαλου όσο και η καλή διατροφή.

Πώς λειτουργεί ο βρεφικός εγκέφαλος;

Μετά την γέννηση ενός βρέφους υπάρχουν εκατομμύρια νευρώνες που περιμένουν να ενεργοποιηθούν από την αλληλεπίδραση τους βρέφους με το περιβάλλον και τους γονείς. Κάθε νέα θετική εμπειρία ενισχύει τις συνάψεις και το νευρολογικό κύκλωμα του εγκέφαλου. Μέσα από το αισθητηριακό παιχνίδι μαζί με τους γονείς ή αυτούς που φροντίζουν καθημερνά το μωράκι, ισχυροποιούνται οι νευρώνες και σταθεροποιούνται με αυτό τον τρόπο οι βάσεις της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης.

Η γνώμη του ειδικού

Όλα τα παιδιά χρειάζεται να αναπτύξουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για να κτίσουν το μέλλον τους και να βαδίσουν με επιτυχία στο μονοπάτι της ζωής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved