Ο ρόλος του πατέρα στη ζωή των παιδιών: Πότε γίνεται περισσότερο ενεργός;

Πέρασε ο καιρός που ο πατέρας ήταν αυτός που φρόντιζε για τα οικονομικά της οικογένειας. Σήμερα οι δυο γονείς έχουν μοιρασμένους ρόλους μέσα στο σπίτι και λειτουργούν συμπληρωματικά.

Ο ρόλος του πατέρα στη ζωή των παιδιών: Πότε γίνεται περισσότερο ενεργός;

Παρόλα αυτά η φιγούρα του πατέρα λειτουργεί αρχετυπικά ακόμα και σήμερα σαν ένα σύμβολο ασφάλειας, ενώ η μητέρα εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο φροντίδας και στοργής.

Η παρουσία της μητέρας στη ζωή του παιδιού είναι αναντικατάστατη για τους πρώτους 18 μήνες, ενώ ο ρόλος του πατέρα γίνεται πιο ουσιαστικός για το παιδί μετά τους 12 μήνες.

Σαφέστατα αυτά τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν και από τις μητέρες, όμως είναι σημαντικό να διασφαλιστεί και η ενεργή συμμετοχή του πατέρα στη ζωή των παιδιών. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία του πατρικού προτύπου και έτσι τα παιχνίδια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους ακόμα κι όταν αυτά είναι αρκετά μικρά.

Ιδιαίτερα μέσα από κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια δράσης τα παιδιά μπορούν να συνδεθούν με τους μπαμπάδες και οι ρόλοι των δύο φύλων να γίνουν πιο διακριτοί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved