Tι είναι το ανιχνευτικό αναπτυξιακό check up από τον ειδικό

Είναι ένα νέο τεστ για την πρόληψη των αναπτυξιακών διαταραχών που γίνεται από τους θεραπευτές.

Tι είναι το ανιχνευτικό αναπτυξιακό check up από τον ειδικό

Η σύγχρονη τάση στη διαγνωστική και θεραπευτική πρακτική των αναπτυξιακών διαταραχών είναι: Η πρόληψη, ώστε να μην εκδηλωθούν , καθώς και η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση προτού τα διάφορα συμπτώματα που εντοπίζουμε σε ένα παιδί μονιμοποιηθούν, οργανωθούν και γίνουν διαταραχή. Η πρόληψη μας δίνει το πλεονέκτημα να παρέμβουμε με συμβουλευτική σε κάθε σύμπτωμα η διαταραχή.

Η πρόληψη παρέχει στην οικογένεια και στο παιδί το πλεονέκτημα να μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να αντιμετωπιστεί, μέσα στο χώρο που ζει και μεγαλώνει το παιδί. Η εφαρμογή των δύο αυτών παραγόντων στις περιπτώσεις παιδιών προσχολικής ηλικίας και νηπίων αναδεικνύεται ο πρωταρχικός ρόλος των ανιχνευτικών αναπτυξιακών έλεγχων στο χώρο της προσχολικής αγωγής. Αναντίρρητα, ο χώρος της προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών με τους παιδαγωγούς αλλά και τους ειδικούς θεραπευτές που το πλαισιώνουν, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές ,λογοθεραπευτες, ειδικούς παιδαγωγούς μπορεί να αποτελέσει το φυσικό χώρο για την παροχή της, τόσο σημαντικής , αυτής ενδο-σχολικής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Όμως, για να μπορέσει ο ειδικός να ανταποκριθεί στο έργο αυτό, θα πρέπει να τον εφοδιάσουμε με τα απαραίτητα αναπτυξιακά ανιχνευτικά τεστ μέσα από πιστοποιημένη εκπαίδευση σε προγράμματα που είναι στοχευόμενα να ανιχνεύουν παιδιά προσχολικής ηλικίας που είναι σε κίνδυνο , στο φάσμα και τα όρια των διάφορων αναπτυξιακών διαταραχών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved