Nέο ανιχνευτικό τεστ για την πρόληψη των αναπτυξιακών διαταραχών από ειδικούς θεραπευτές

Η σύγχρονη τάση στη διαγνωστική και θεραπευτική πρακτική των αναπτυξιακών διαταραχών είναι η πρόληψη ώστε να αποτρέψουμε να εκδηλωθούν παθήσεις και διαταραχές που παρουσιάζουν επιδημιολογική έξαρση όπως είναι ο αυτισμός, ΔΕΠ-Υ κ.α.

Nέο ανιχνευτικό τεστ για την πρόληψη των αναπτυξιακών διαταραχών από ειδικούς θεραπευτές

Με την έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση προλαμβάνουμε ώστε τα διαφορά σύμπτωμα που μπορεί να εντοπίζουμε σε ένα παιδί να κατασταλούν πριν ακόμα μονιμοποιηθούν ή οργανωθούν και γίνουν διαταραχή.

Η πρόληψη μας δίνει το πλεονέκτημα να παρέμβουμε με συμβουλευτική

Η πρόληψη παρέχει στην οικογένεια και στο παιδί το πλεονέκτημα να μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να αντιμετωπιστεί, μέσα στο χώρο που ζει και μεγαλώνει το παιδί. Η εφαρμογή των δύο αυτών παραγόντων στις περιπτώσεις παιδιών προσχολικής ηλικίας και νηπίων, αναδεικνύει την πρωταρχική σημασία των ανιχνευτικών αναπτυξιακών ελέγχων στον χώρο της προσχολικής αγωγής.

Αναντίρρητα, ο χώρος της προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών που το πλαισιώνουν οι παιδαγωγοί αλλά και οι ειδικοί θεραπευτές, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές ,λογοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί μπορεί να αποτελέσει το φυσικό χώρο για την παροχή της, τόσο σημαντικής, αυτής ενδο-σχολικής πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Όμως, για να μπορέσει ο ειδικός να ανταποκριθεί στο έργο αυτό, θα πρέπει να τον εφοδιάσουμε με τα απαραίτητα αναπτυξιακά ανιχνευτικά τεστ, μέσα από πιστοποιημένη εκπαίδευση σε προγράμματα που είναι στοχευόμενα να ανιχνεύουν παιδιά προσχολικής ηλικίας που είναι σε κίνδυνο, στο φάσμα και τα όρια των διάφορων αναπτυξιακών διαταραχών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved