Ανάπτυξη παιδιού: Παίξτε θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας

Η περίοδος που διανύουμε είναι μία ευκαιρία για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι.

Ανάπτυξη παιδιού: Παίξτε θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας

Μπορεί οι μέρες της καραντίνας covid 19 να είναι αρκετές.

Ωστόσο, θα τις περάσουμε όμορφα παίζοντας θεατρικό παιχνίδι!

Πρόκειται για μία νέα κατάσταση, την οποία θα διαχειριστούμε διασκεδάζοντας. Παίξτε λοιπόν, Θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά.

Η καθημερινότητα με ό,τι αυτή συνεπάγεται- σχολείο, φροντιστήρια, δραστηριότητες, εργασία- μας στερούσαν λίγες στιγμές ανεμελιάς και διασκέδασης. Αδράξτε λοιπόν τώρα, κάθε ευκαιρία για παιχνίδι με τα παιδιά σας!

Παίξτε θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας COVID-19

  1. Διαβάζουμε ένα παραμύθι στα παιδιά μας, διαλέγουμε ρόλους και ζωντανεύουμε το παραμύθι ξανά από την αρχή με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τους ρόλους κάθε φορά για να γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό.
  2. Φτιάχνουμε ένα θέατρο με τα παιδιά μας (από 2 και πάνω). Αυτή τη φορά δε θα παίξουν μόνο το αγαπημένο τους παραμύθι, αλλά θα αναλάβουν κι άλλους ρόλους. Κάποιος θα φτιάξει τις προσκλήσεις, κάποιος θα αναλάβει τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία και τα κουστούμια. Θεατές μπορεί να είναι κάποιος από τους γονείς ή και τα κουκλάκια του σπιτιού!
  3. Τι θα λέγατε το παιδί σας να γίνει παρουσιαστής ειδήσεων και να σας λέει καθημερινά τα νέα του σπιτιού; Αν τα θέλετε όλα αυτά φτιάξτε μια τηλεόραση από κούτα. Πάρτε μια κούτα κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος, διακοσμήστε όπως σας αρέσει και τοποθετήστε την όπου θέλετε μέσα στο σπίτι. Το παιδί σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί θα αναλαμβάνει το ρόλο του παρουσιαστή και θα περνάτε τέλεια με μηδέν κόστος!
  4. Φτιάξτε μια γωνιά μεταμφίεσης. Αφήστε σε ένα κουτί παλιά ρούχα της μαμάς, του μπαμπά, αποκριάτικες στολές και αφήστε το παιδί να ντυθεί όπως και όποτε θέλει. Για περισσότερη διασκέδαση ντυθείτε κι εσείς. Τα παιδιά θα το εκτιμήσουν και θα ξετρελαθούν!

Η γνώμη του ειδικού

Παίξτε Θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά εν μέσω καραντίνας covid 19 και θα διαπιστώσετε ότι θα σας μείνουν αξέχαστες οι αναμνήσεις της καραντίνας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved