Δημιουργικές μέρες καραντίνας COVID-19 με τα παιδιά μας

Οι μέρες καραντίνας COVID-19 με τα παιδιά είναι γεγονός.

Δημιουργικές μέρες καραντίνας COVID-19 με τα παιδιά μας

Οι συνθήκες που ζούμε τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερες για όλους μας. Η καραντίνα του covid 19 για μια ακόμα φορά μας έχει εγκλωβίσει στο σπίτι.

Όλοι οι γονείς καλούμαστε να περάσουμε πολύ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας και μάλιστα σε ένα χώρο περιορισμένο.

Τι είναι ο ποιοτικός χρόνος

Ποιοτικός χρόνος με το παιδί είναι η ώρα που αφιερώνουμε και είμαστε εντελώς αφοσιωμένοι και απερίσπαστοι από όλες τις άλλες υποχρεώσεις, επιλέγοντας δραστηριότητες που αποτελούν πηγή επικοινωνίας, χαράς και ικανοποίησης για τα παιδιά.

Η αξία του είναι ανυπολόγιστη, αφού κάθε φορά που είμαστε μαζί με το παιδί μας το βοηθάμε στη συναισθηματική του εξέλιξη και στην ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς, γνωστικό, κινητικό και κοινωνικό-συναισθηματικό.

Εικαστικές δραστηριότητες για παιχνίδι μέσα στο σπίτι

1. Παίρνουμε χαρτί του μέτρου και αφού ξαπλώσει το παιδί πάνω σχεδιάζουμε το περίγραμμά του. Του το δείχνουμε και το αφήνουμε να ζωγραφίσει τον εαυτό του όπως θέλει και μπορεί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε το ένα μας παιδί να ζωγραφίσει το άλλο όπως το φαντάζεται.

2. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε το περίγραμμα από τα πατουσάκια και τα χεράκια των παιδιών μας και αφήνουμε το παιδί να συμπληρώσει την ζωγραφιά του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και δακτυλομπογιές, αρκεί να γράφουν πάνω μη τοξικές. Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε το παιδί να κάνει ολόκληρη ζωγραφιά με τα χέρια ή τα πόδια του βουτηγμένα σε δακτυλομπογιές, παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια κοντά του και σε ετοιμότητα για να καθαρίσουμε…. τα πάντα! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει όλους, αφού στο τέλος μικροί και μεγάλοι θα έχουν διασκεδάσει πραγματικά πολύ!

karantina me ta paidia sto spiti 1

3. Παραμένοντας στην ίδια διάθεση και χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, στρώνουμε πάνω σ’ ένα τραπέζι χαρτί του μέτρου σαν τραπεζομάντιλο και παίρνουμε δακτυλομπογιές και τα αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού. Βάζουμε μέσα στις δακτυλομπογιές ένα παιχνίδι κάθε φορά και παρατηρούμε τι σχήμα έχει, τι μπορούμε να ζωγραφίσουμε μ’ αυτό, τι αποτυπώματα αφήνει, μπορούμε άραγε να γράψουμε το όνομα μας μ’ ένα παιχνίδι; Σε γενικές γραμμές πειραματιζόμαστε!!

4. Κολλήστε το χαρτί του μέτρου στον τοίχο σας και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής! Εσείς δε θα φοβάστε να λερωθεί ο τοίχος και αυτά θα είναι πολύ χαρούμενα γιατί επιτέλους κάνουν αυτό που τους αρέσει. Ιδανικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι για μικρά παιδάκια που μόλις ανακάλυψαν τη χαρά της ζωγραφικής!

5. Στο τέλος της καραντίνας, κάντε μια έκθεση ζωγραφικής με τις ζωγραφιές των παιδιών του τελευταίου μήνα. Τα παιδιά θα νιώσουν καλλιτέχνες και θα περάσουν καταπληκτικά!

Η γνώμη του ειδικού

ο καλύτερος τρόπος να περάσουμε ευχαρίστα μέσα στο σπίτι είναι να δραστηριοποιηθούμε!! Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξουμε δημιουργικές μέρες καραντίνας covid 19 με τα παιδιά μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved