Δοκιμασμένες συμβουλές για να κόψετε την πιπίλα σε βρέφος 6-12 μηνών

Το κόψιμο της πιπίλας απαιτεί χρόνο υπομονή και σταθερότητα από τους γονείς.

Δοκιμασμένες συμβουλές για να κόψετε την πιπίλα σε βρέφος 6-12 μηνών

Το κόψιμο της πιπίλας γίνεται πιο δύσκολο όσο μεγαλώνει η ηλικία του νηπίου. Συνήθως, όταν αρνηθούμε να δώσουμε την πιπίλα, το βρέφος αντιδρά με κλάμα, θυμό, άρνηση για ύπνο ή για φαγητό, ακόμα και επιθετικότητα.

Πότε να κόψω την πιπίλα

Αρχίζουμε από 6 μηνών και σταδιακά δίνουμε την πιπίλα μόνο όταν πραγματικά την χρειάζεται (είναι πολύ αναστατωμένο).

Σταδιακά περιορίζουμε τη χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας και την χρησιμοποιούμε κυρίως μόνο στον ύπνο και σε καταστάσεις που είναι εξαιρετικά αναστατωμένο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, και όταν δεν την χρησιμοποιούμε, την τοποθετούμε σε ένα σημείο που να μην τη βλέπει.

Μαλακά κουκλάκια παρηγοριάς

Τα Μαλακά κουκλάκια παρηγοριάς από βαμβάκι (μεταβατικό αντικείμενο) είναι μικρά χνουδωτά κουκλάκια που θα τα βρείτε στα καταστήματα βρεφικών ειδών.

Τι είναι τα μαλακά κουκλάκια παρηγοριάς

Είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να βοηθήσουν το νήπιο στην απεξάρτηση από την πιπίλα. Στόχος είναι το νήπιο να συνηθίσει το κουκλάκι παρηγοριάς και να αντικαταστήσει με αυτό την πιπίλα του. Μόλις μάθει το κουκλάκι παρηγοριάς, θα διαπιστώσετε ότι θα λειτουργεί το ίδιο ανακουφιστικά όπως γινόταν μέχρι τώρα με την πιπίλα.

Πώς να χρησιμοποιήσω τα μαλακά κουκλάκια παρηγοριάς

Επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο κουκλάκι που πιστεύουμε ότι αρέσει στο παιδί μας και του δίνουμε όνομα!!! Παίζετε μαζί του και το προσφέρετε καθημερινά στο βρέφος. Με κάθε ευκαιρία, του δίνετε να το κρατά, να απασχολείται με αυτό «πάρε το φρου -φρου», στη βόλτα, στο relax, στο κρεβάτι «κράτα το φρου- φρου». Σταδιακά, το μωρό σας θα το γνωρίσει, θα το αγαπήσει και θα συνδεθεί μαζί του (αγαπημένο αντικείμενο). Με το χρόνο θα το αναζητά συνεχώς, δε θα θέλει να το αφήσει από τα χέρια του, θα είναι το παιχνίδι σύντροφος του.

pos kovo tin pipila 1

Αντικαθιστώ την πιπίλα με το κουκλάκι αγκαλιάς

Το παιδί σας με το χρόνο θα μάθει να αποζητά το κουκλάκι αγκαλιάς κάθε φορά που θα νιώθει νευρικότητα από νύστα, κούραση, φόβο, άγχος αποχωρισμού, αναστάτωση αν είναι σε ένα άγνωστο χώρο. Σε αυτή τη φάση είναι η κατάλληλη περίοδος να του δίνετε το κουκλάκι αγκαλιάς αντικαθιστώντας την πιπίλα. Το κουκλάκι αγκαλιάς θα του δημιουργεί τα ίδια αισθήματα ασφάλειας, όπως και η πιπίλα.

Η διακοπή της πιπίλας τις βραδινές ώρες θα πρέπει να γίνεται, αφού έχουμε εφαρμόσει τα προηγούμενα βήματα με επιτυχία και κυρίως όταν έχει μάθει το νήπιο να χρησιμοποιεί μαλακά κουκλάκια παρηγοριάς από μαλακό βαμβάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved