Είσαι κι εσύ μπαμπάς του Σαββατοκύριακου;

Η δημοσιογραφία έχει πολλά κακά και πολλά… χειρότερα. Ένα απ’αυτά είναι ότι δεν έχεις Σαββατοκύριακα.

Νίκος Συρίγος
Είσαι κι εσύ μπαμπάς του Σαββατοκύριακου;

Για την ακρίβεια σπανίως έχεις χρόνο να ξεκουραστείς. Βλέπεις, η επικαιρότητα- άρα η δουλειά- δεν παίρνει ποτέ ρεπό. Άρα ούτε κι εσύ. Με αυτό το δεδομένο, ξεκινάς και… ζηλεύεις τους μπαμπάδες του Σαββατοκύριακου. Και… φθονείς αυτούς που έχουν χρόνο μέσα στην εβδομάδα για τα παιδιά και τον εαυτό τους. Γιατί, ο ρόλος του μπαμπά είναι ο πιο απολαυστικός της ζωής σου… Ή τουλάχιστον αυτός που όταν ο χρόνος του λιγοστεύει, μειώνεται σε πονάει περισσότερο από κάθε τι άλλο… Τόσο που αρχίζεις να αναρωτιέσαι: «Βρε μπας και δεν τα έχω δει, δεν τα έχω ζυγίσει σωστά;» Μέχρι να ξεχαστείς ξανά και να συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς. Αυτούς που- τους κανονικούς εργαζόμενους, όχι τους δημοσιογράφους- σε αναγκάζουν να τα χωρέσεις όλα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Από την ψυχαγωγία των παιδιών, μέχρι απλά την επαφή που οφείλεις να έχεις μαζί τους. Και το πλέον οξύμωρο είναι πως η βελτίωση της ποιότητας (αν όχι και της ποσότητας) αυτού του χρόνου, έρχεται συνήθως αναγκαστικά. Όταν θέλοντας και μη βλέπεις τα παιδιά Σαββατοκύριακο παρά Σαββατοκύριακο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ… Τότε που ο χρόνος για σένα, μετράει αλλιώς. Τότε που δεν αφήνεσαι στο ότι «κι αύριο μέρα είναι», γιατί όντως θα είναι μέρα αλλά όχι η ίδια. Καταλαβαίνεις σίγουρα; Καταλαβαίνεις…

Εσύ λοιπόν που ακόμη η ζωή δεν σε έχει υποχρεώσει να ζεις όπως απαιτεί ο νόμος ή μια συμφωνία, εσύ που το αύριο σου έχει τα ίδια δικαιώματα με το σήμερα και το χθες, κέρδισε το χρόνο ή τουλάχιστον σταμάτα να τον χάνεις… Σταμάτα να τον βλέπεις να περνά. Γίνε ο πατέρας και της Δευτέρας και της Τρίτης. Κι ας είσαι ψόφιος. Κι ας μην κλείνεις το τηλέφωνο ποτέ. Κι ας μην σταματάει ποτέ η δουλειά. Και στο λέει ένας παθών. Πιο… παθών πεθαίνεις! Ζήσε τα παιδιά σου, μην ζεις απλά με τα παιδιά σου… Πώς το’λεγε να δεις ο Πάριος: «Η ζωή που περνά και χάνεται και η στιγμή που ποτέ δεν πιάνεται…». Αυτό ακριβώς.

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved