Το μάθημα ζωής που θα ήθελα οι κόρες μου να θυμούνται από εμένα

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγες ημέρες, τα μαθήματα ζωής που είχα πάρει (για να έχω να δώσω) δεν τα θεωρούσα ιδιαιτέρως σημαντικά.

Νίκος Συρίγος
Το μάθημα ζωής που θα ήθελα οι κόρες μου να θυμούνται από εμένα

Για την ακρίβεια όχι τόσο… σοκαριστικά, ώστε να τα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου ή εν πάση περιπτώσει να τα θεωρώ τέτοια.

Δόξα Σοι ο Θεός, είτε από επιλογή, είτε από τύχη, οι άνθρωποι που εμπιστευόμουν/ζούσα/συνεργαζόμουν ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους κανονικοί.

Δηλαδή σου έλεγαν «καλημέρα» και ήταν μέρα. Σου έλεγαν «καληνύχτα» κι ήταν νύχτα. Με δυο λόγια ήταν αληθινοί.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, κάθε μέρα που περνάει μοιάζει «μάθημα ζωής» για μένα. Ένα ντόμινο που αμφιβάλλω αν, πότε και πώς θα σταματήσει. Και η πλάκα είναι ότι πρωταγωνιστούν σε αυτό, άνθρωποι που θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά για εκείνους. Που θα έπεφτα στη φωτιά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι «Το μάθημα ζωής που θα ήθελα οι κόρες μου να θυμούνται από εμένα».

Ένας φίλος (κανονικός) μού έχει πει ότι «τις σημαντικότερες απαντήσεις στις δίνει το μαξιλάρι σου». Δηλαδή, αφενός μεν με το αν κοιμάσαι καλά τα βράδια, αφετέρου δε με το να αφήνεις τις σοβαρές αποφάσεις της ζωής σου για το πρωί όταν είσαι ξεκούραστος και με λιγότερη πίεση.

Στα 42 χρόνια που είμαι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ελάχιστα είναι τα βράδια που δεν έχω κοιμηθεί ήσυχος, που δεν τα έχω καλά με τη συνείδηση μου. Παλεύω ωστόσο ακόμη να μην παίρνω αποφάσεις εν θερμώ, να καταλήγω κάπου το πρωί, μετά τον ύπνο κι όχι στη… βράση.

Κι αυτό διότι λειτουργώ με το ένστικτο. Με το ένστικτο και τον κανόνα «Αν ο άλλος σε εκμεταλλευτεί/προδώσει/κοροϊδέψει δεν έχεις εσύ το πρόβλημα αλλά αυτός».

Εσχάτως το αναθεωρώ.

Γιατί εν τέλει, έχεις και εσύ πρόβλημα. Πολλές φορές μεγάλο.

Για να τελειώνουμε. Θέλω οι κόρες μου να θυμούνται αυτό για το… μαξιλάρι. Και γιατί μού το είπε ένας φίλος σοφός, λάθος, ΦΙΛΟΣ σοφός αλλά και γιατί αυτό που λέγεται συνείδηση δεν νικιέται. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι γυναίκες λειτουργούν κυρίως με τη λογική και λιγότερο με το ένστικτο, θαρρώ πως το δεύτερο κομμάτι της συμβουλής θα τους είναι άχρηστο.

Ή σίγουρα λιγότερο χρήσιμο απ’ότι στον πατέρα τους.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved