Τι δυσκολεύεται ένας μπαμπάς να συζητήσει με τις κόρες του

Η Εύα με την Έλενα, είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

Νίκος Συρίγος
Τι δυσκολεύεται ένας μπαμπάς να συζητήσει με τις κόρες του

Η μία δωρική, η άλλη δεν σταματάει να μιλάει ούτε στον ύπνο της. Η μία του ύπνου, η άλλη δεν θέλει ούτε να βλέπει το κρεβάτι. Η μία κλειστός τύπος, η άλλη ανοικτό βιβλίο. Σε όλα τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο ίδιες… Έξυπνες. Απελπιστικά έξυπνες. Τόσο πολύ που δεν μπορείς να τις κοροϊδέψεις. Σε τίποτα. Ίσως γι΄αυτό από την πρώτη στιγμή, την πρώτη κουβέντα μου μαζί τους μέχρι και σήμερα, τους λέω πάντα την αλήθεια. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Σε όλα.

Νομίζω, νιώθω ότι το εκτιμούν. Κι ας είναι αυτή η αλήθεια, πολλές φορές σκληρή. Είναι όμως η αλήθεια. Κι αυτό είναι εν τέλει που μετράει. Κάθε κουβέντα με τα παιδιά σου να είναι κοιτώντας τα στα μάτια. Να ξέρουν από το πώς πάνε οι δουλειές σου, μέχρι το πώς τα πας με τη μάνα τους. Κι αυτά τα δύο, στις μέρες, τις περίεργες, τις δύσκολες, αυτές που υπάρχουν στη ζωή κάθε ανθρώπου, είναι τα πιο ζόρικα θέματα. Τότε που έχεις … συννεφιά και φουρτούνα εντός σου. Τότε που σκέφτεσαι περισσότερο από ποτέ τα «κατά συνθήκη ψεύδη». Μην τα πεις.

Πες την αλήθεια.

Όχι για να μην ξεστρατίσεις από το δρόμο που έχεις τραβήξει αλλά για να μπορείς να τις κοιτάς στα μάτια. Άσε που πολλές φορές, δεν χρειάζεται να τους πεις και τίποτα. Λέξη. Γιατί, είπαμε, είναι έξυπνες. Πολύ έξυπνες. Τόσο που ξέρουν πότε να ανοίξουν την κουβέντα. Τόσο που ξέρουν πότε απλά να έρθουν να σε πάρουν μια αγκαλιά, για να φτιάξουν όλα. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Άσε, που δεν υπάρχει κάτι πιο μεγάλο από την αγκαλιά του παιδιού σου… Εκεί που όλα περνούν αλλά δεν χάνονται. Φτιάχνονται.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved