«Μάνα, έχουμε κάτι αγκαλιές που μου… χρωστάς!» γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ήθελα έναν γιο. Είναι αλήθεια. Αλλά νιώθω ευτυχισμένος που μεγαλώνω δυο κορίτσια.

«Μάνα, έχουμε κάτι αγκαλιές που μου… χρωστάς!» γράφει ο Νίκος Συρίγος

Για πολλούς λόγους. Ο ένας απ’αυτούς είναι επειδή ξέρω πως να διαχειριστώ τα συναισθήματα και τις κινήσεις μου απέναντι τους.

Όταν θέλω να τις αγκαλιάσω, τις αγκαλιάζω. Όταν θέλω να τις πάρω αγκαλιά, τις παίρνω αγκαλιά. Άμα θέλω να τις… πνίξω στα φιλιά, τις πνίγω στα φιλιά. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό.

Αν ήταν αγόρια δεν θα ήταν το ίδιο. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

Έτσι κατάλαβα από τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Κι αν ο κυρ-Σπύρος ήταν από τη φύση το δωρικός, η κυρά-Ρένα δεν ήταν έτσι. Ήταν πάντα του «πολύ». Με ταπεραμέντο που λένε, μεσογειακό. Ή μάνα μου κάπνιζε πολύ, φώναζε πολύ, έτρωγε πολύ, καθάριζε πολύ, μας φρόντιζε πολύ. Δεν μας αγκάλιαζε ποτέ πολύ. Και δεν μας φίλαγε σχεδόν καθόλου. Ούτε εμένα ούτε τον αδερφό μου. Κόντρα ρόλος που λένε. Προφανώς επειδή μεγάλωνε αγόρια.

Γιατί όταν της έλαχε να περάσει κάποιο χρόνο με κορίτσια, τα… έπηξε στα χάδια. Όπως κάνει τώρα με τις εγγονές της. Ή όπως προσπαθεί να κάνει, αφού αυτή η ρημάδα η Σκλήρυνση, δεν σε αφήνει να κάνεις μια καλή αγκαλιά… Δεν πειράζει, ρε μάνα. Η πρόθεση μετράει, που λένε.

Η κυρά-Ρένα λοιπόν αν μπορούσε θα είχε συνέχεια την Εύα και την Έλενα αγκαλιά. Και θα τις χάιδευε. Και θα τις φίλαγε. Κι αυτός είναι θαρρώ ο μεγαλύτερος καημός της… Αυτό που θα κάνει όταν σταθεί ξανά στα πόδια της. Γιατί θα γίνει κι αυτό. Εδώ έχουν γίνει άλλα κι άλλα…

Έχεις κάνει άλλα κι άλλα μάνα!

Όπως ότι για 20 και πλέον χρόνια, με αυτό το φορτίο στους ώμους, δεν μας ζήτησες ούτε να σου πάμε την καρέκλα μισό μέτρο πιο εκεί… Όλα μόνη σου. Οπότε έχεις ακόμη περιθώριο να ζητάς… Ζήτα. Ότι θες. Στο οφείλουμε.

Εσύ ένα πράγμα μου, μας χρωστάς… Αυτές τις αγκαλιές και τα φιλιά, που δεν μας έδωσες όταν ήμασταν μικροί γιατί είμαστε αγόρια…

Χαλάλι όμως… Θα μας τις δώσεις στο μέλλον… Έχουμε καιρό. Και χρόνο…

Χρόνια Πολλά, μάνα… Χρόνια Πολλά, μανάδες… Ειδικά εσείς που πολεμάτε με ανάλογα θεριά…

Εσάς, σας αγαπάμε λίγο περισσότερο…

Νίκος Συρίγος
Διευθυτνής του Onsports.gr

Final promo box 01

Διαβάστε επίσης

«Το παράσημο της Εύας, το παράπονο της Έλενας (και η αλήθεια)!», γράφει ο Νίκος Συρίγος
«Η Εύα δεν ονειρεύεται, προγραμματίζει!», γράφει ο Νίκος Συρίγος
«Η Εύα έγινε 16… Για τους άλλους, ετών. Για μένα… μηνών!», γράφει ο Νίκος Συρίγος

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved