«Άκου, Σειραγάκη…», ο Νίκος Συρίγος γράφει

Ο Νίκος Συρίγος αναρωτιέται που τελειώνει η δημοκρατία και που αρχίζει η προστασία της οικογένειας και της κοινωνίας.Ο παιδεραστής και παιδόφιλος Σειραγάκης «έφαγε» 401 χρόνια φυλακή.

Νίκος Συρίγος
«Άκου, Σειραγάκη…», ο Νίκος Συρίγος γράφει

Ακόμη κι αν μπορούσε να τα εκτίσει όλα οι ζωές των παιδιών που κατέστρεψε, δεν γυρίζουν πίσω. Ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί για να ξεχνιέται κι όχι για να ξεχνάει. Όσο μικρά ή μεγάλα είναι τα κουτιά τα οποία, οι πιτσιρικάδες που κακοποιήθηκαν από τον Σειραγάκη, θα προσπαθήσουν να παγιδέψουν τις αναμνήσεις τους με το τέρας, είναι δεδομένο ότι θα έχουν πάντα τον εφιάλτη. Και δυστυχώς τα παιδιά, που κακοποιήθηκαν από αυτόν τον τύπο είναι πολλά.

Ο Σειραγάκης, όχι απλά δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του αλλά πριν από λίγες ώρες, βγήκε στην τηλεόραση κι έκανε διάγγελμα. Είπε πως «Σε 10 χρόνια αυτή η δίκη θα θεωρείται παρωδία. Η σχέση μου με αυτούς τους εφήβους δεν ήταν αρνητική, ήταν μια σχέση αλληλοεκτίμησης και απολύτως φιλική» αλλά και πως «Το δικαστήριο λειτούργησε με ερντογανική λογική. Θεωρεί αυτομάτως ότι δύο αγόρια που φιλιούνται είναι παρεκκλίνοντες, είναι αρρωστημένοι.... Μου θύμισαν τον λόγο των εξομολογητών ιερέων της δεκαετίας του ’70. Δεν είναι ανώμαλοι, είναι υγιείς νέοι που έχουν επιλέξει έναν προκλητικό τρόπο να εκφράζονται».

Το ότι ένας τύπος που χάλασε τη ζωή 53 παιδιών έχει ακόμη λόγο και μάλιστα δημόσιο δεν είναι κάτι που ευθύνεται ο ίδιος, αλλά η τηλεόραση, τα ΜΜΕ κι όλο αυτό το σύστημα που ψάχνοντας θέματα να πουλήσει, βγάζει στο γυαλί από δολοφόνους μέχρι παιδεραστές. Το ότι αυτός ο τύπος τιμωρείται απλά με κάποια χρόνια στη φυλακή είναι θέμα της κοινωνίας. Μιας... πολιτισμένης κοινωνίας που στο όνομα αυτού του πολιτισμού, «επιτρέπει» στους παιδεραστές να έχουν την ίδια τιμωρία με τους ληστές και τους λοιπούς εγκληματίες: Τη φυλακή.

Αναρωτιέμαι που τελειώνει ο πολιτισμός και η δημοκρατία και που ξεκινά το ένστικτο της προστασίας των παιδιών, των πλέον αδυνάμων και αθώων στην κοινωνία. Και σκέφτομαι μήπως τελικά κάποιες... απολίτιστες κοινωνίες ή ακόμη και τα ζώα που όταν πας να τους πειράξεις το παιδί σε σκοτώνουν, είναι πιο πολιτισμένα από όλους εμάς.

Για να τελειώνουμε:
Σειραγάκη, άκου...
Μην προκαλείς άλλο τον κόσμο, τον θεό και τον διάβολο... Γιατί κάποιος από τους τρεις θα σε τιμωρήσει όπως σου πρέπει. Σε αυτή ή στην άλλη ζωή. Προσωπικά, ελπίζω και προσεύχομαι σε αυτή. Μέσα από την καρδιά μου...

Νίκος Συρίγος Διευθ. Onsports

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved