«Η Κλειώ και η Ελένη…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος ανακαλύπτει την αξία που έχει η «κολλητή» στα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ πρόσωπα της Έλενας και της Εύας!

Νίκος Συρίγος
«Η Κλειώ και η Ελένη…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Από τη στιγμή που γίνεσαι μπαμπάς αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τα πράγματα. Αλλάζουν νόημα οι λέξεις. Η ανησυχία, η στενοχώρια, η ευτυχία. Περνάνε μέσα από το φίλτρο των παιδιών σου. Όταν αρρωσταίνουν εσύ είσαι πιο βαριά άρρωστος. Όταν είναι χαρούμενα εσύ είσαι ευτυχισμένος. Όταν είναι ευτυχισμένα εσύ είσαι στο... διάστημα! Κι αυτό το καλοκαίρι για κάποιες μέρες έκανα τον... αστροναύτη.

Βλέπετε, η Έλενα και η Εύα, ήταν πραγματικά ευτυχισμένες! Ο λόγος; Έκαναν διακοπές με τις «κολλητές» τους! Την Κλειώ και την Ελένη. Η Εύα προγραμματισμένα (όπως πάντα ελέω Ολλανδίας), η Έλενα από... σπόντα. Κι αν για τη μεγάλη μας, η αξία της «κολλητής» έχει φανεί από καιρό και στην ποσότητα (μετρημένες στα δάχτυλα ενός... κουλού) και στην ποιότητα (η Εύα για να πει ότι είσαι κολλητή της σε περνάει από... διαβολοβδομάδα), η Έλενα μας έδειξε για πρώτη φορά τι σημαίνει για εκείνη «κολλητή».

Η εβδομάδα που πέρασε στη Σύρο με την Κλειώ ήταν απλά μαγική! Κάθε δραστηριότητα μέσα στην ημέρα που δεν είχε στην εξίσωση «Κλειώ» ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Και σε γκρίνια. Αμέτρητη μουρμούρα από την Έλενα, που όταν έμαθε στον πηγαιμό για τη Σύρο ότι «θα είναι και η Κλειώ με τους γονείς της στο νησί» μόνο που δεν πήγε στον καπετάνιο να του πει να ρίξει γκάζια για να φτάσουμε πιο γρήγορα... Η ατάκα της δε, «μπαμπά όταν είσαι με τη φίλη σου, περνάς καλά και στη χειρότερη... χώρα του κόσμου!» έδωσε λόγια στα συναισθήματα και με έστειλε για μια ακόμη φορά στο... διάστημα που λέγαμε.

Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την ευτυχία, τι θέλουν να κάνουν για να νιώθουν ευτυχισμένοι... Αυτό που ένιωθα όταν έβλεπα τα πρόσωπα τους αυτή τη 1+1 εβδομάδα σε Χανιά (με Ελένη) και Σύρο (με Κλειώ) θαρρώ πως είναι η μεγαλύτερη ευτυχία... Η δική τους! Η δική μου... Και της Ειρήνης επίσης...

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved