«Ψυχάρα με ειδικές ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος είδε ένα βίντεο και υποκλίνεται σε έναν ΗΡΩΑ της ζωής!

«Ψυχάρα με ειδικές ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Κοντά, πολύ κοντά στα σχολεία των κοριτσιών μου, υπάρχει ένα σχολειό για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι μας «έμαθαν» να το λέμε. Και η πλάκα είναι πως αυτό το «με ειδικές ανάγκες» το βαφτίσαμε και πρόοδο, επειδή παλιότερα τέτοια παιδιά τα λέγαμε απλά «σπαστικά»... Κάθε φορά που βλέπω τους γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο σχολείο, αισθάνομαι την ανάγκη να υποκλιθώ.

Στην Ελλάδα του 2016 το να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυξημένες ανάγκες, δεν είναι απλά ανήφορος αλλά Γολγοθάς. Βλέπεις αυτό το Κράτος, αντί να αγκαλιάζει τους αδύναμους (;) τους πνίγει. Ή τους ωθεί στο περιθώριο... Δεν χρειάζεται τρομερή έρευνα για να επιβεβαιώσετε του λόγου το αληθές. Ρωτήστε έναν γονιό που μεγαλώνει ένα παιδί που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα και θα πάρετε όλες τις απαντήσεις... Γι’αυτό και ότι πετυχαίνουν αυτά τα παιδιά είναι άθλος!

Ένα τέτοιο παιδί, πρωταγωνιστεί σε αυτό το βίντεο... Κάποιες φορές στο διαδίκτυο κυκλοφορούν «διαμάντια». Ο καλός συνάδελφος, Απόστολος Λιόγκας, μου έστειλε αυτό το βιντεάκι με την υποσημείωση «Απλά δες το»... Πατώντας το play αντιλαμβάνεσαι πως η ψυχή δεν έχει σημασία σε ποιο σώμα κατοικεί... Αρκεί να την έχεις! Και το παλικαράκι της ιστορίας φαίνεται πως έχει ΨΥΧΑΡΑ!

Μια ψυχάρα με ειδικές ικανότητες... Ειδικές ανάγκες έχουμε όλοι οι υπόλοιποι... Όλοι εμείς οι «σπαστικοί»... Από τον τρόπο που φερόμαστε στους άλλους, μέχρι τον τρόπο που φερόμαστε στον εαυτό μας... Να σε έχει ο Θεός καλά, παλικαράκι μου!

{youtube}extHaCrD6fA{/youtube}

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved