«Χαλάλι το… μελομακάρονο, τα σοκολατάκια και το νερό μονορούφι!», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ της ζωής του και το χαμόγελο της ευτυχίας της Έλενας γιατί «ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ!»

Νίκος Συρίγος
«Χαλάλι το… μελομακάρονο, τα σοκολατάκια και το νερό μονορούφι!», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ως γνήσιο... ελληνόπουλο και ως ακόμη πιο γνήσιο παιδί του μπαμπά της, η Έλενα αποφάσισε να γράψει το γράμμα της στον Άη-Βασίλη στις 31 Δεκεμβρίου το πρωί... Το καλό ήταν πως ζήτησε απλά τη “MONOPOLY JUNIOR FROZEN”, η οποία υπήρχε στα ράφια του Video Club που παίρνουμε dvd οπότε αποφύγαμε το... έμφραγμα στα παιχνιδάδικα.

Το κακό- πέρα απ' το της είπα ότι έστειλα το γράμμα της με κούριερ- ήταν ότι δεν είχαμε χρόνο για να στήσουμε το έργο... Στις λίγες ώρες που απέμεναν μέχρι το βράδυ έπρεπε: 1. Να αγοραστεί το δώρο 2. Να τυλιχτεί κατάλληλα 3. Να... απαντήσει ο Άγιος 4. Να βρεθεί τρόπος για να φτάσει το δώρο στα χέρια της Έλενας πιστεύοντας ότι της το έφερε ο Άγιος.

Λίγο πριν φύγουμε για το φιλικό σπίτι που θα κάναμε την... αλλαγή του χρόνου, η Έλενα είχε βάλει στο τραπέζι του σαλονιού ένα ποτήρι νερό, ένα μελομακάρονο και τρία σοκολατάκια. Γιατί τρία; Για τον Άη Βασίλη, τη γυναίκα του (!) και τον τάρανδο (!!!). Πάλι καλά να λέμε που κέρασε μόνο τον ένα τάρανδο η Έλενα γιατί ο νέος χρόνος θα με έβρισκε στην... τσίτα από την τόση σοκολάτα.

Λειτουργώντας ως συνεργοί μαμά και γιαγιά πήραν την Έλενα άρον άρον στο αυτοκίνητο, για να μου δώσουν λίγο χρόνο για να... βρω το κινητό μου! Στα 2-3 λεπτά έφαγα τρία σοκολατάκια, μισό μελομακάρονο, ήπια ένα ποτήρι νερό, έβαλα το δώρο κάτω από το δέντρο, έγραψα την απάντηση και τράβηξα την καρέκλα της τραπεζαρίας με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί όσο το δυνατόν πιο πειστικό το σκηνικό! Και... το θαύμα έγινε!

Επιστρέφοντας στο σπίτι, οι φωνές της Έλενας ακούστηκαν μέχρι έξω! «ΜΠΑΜΠΑΑΑΑΑ, ήρθε ο Άη Βασίλης!». Η ευτυχία σε όλο της το μεγαλείο. Το καλύτερο δώρο που πήρα εδώ και χρόνια... Και του χρόνου!

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved