200.000 παιδιά πεινάνε και φταίμε ΟΛΟΙ μας! Ακούτε; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Ο Νίκος Συρίγος βαρέθηκε να κρύβεται πίσω από το... ανύπαρκτο κράτος και παίρνει την ευθύνη που του αναλογεί για την ντροπή.

Νίκος Συρίγος
200.000 παιδιά πεινάνε και φταίμε ΟΛΟΙ μας! Ακούτε; ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

Τα στοιχεία είναι πια επίσημα. Και φυσικά, όπως σε κάθε τι επίσημο, κάθε τι κρατικό, η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Όχι ότι ντρέπονται να την πουν αλλά τους καίει μην χάσουν ψήφους. Σύμφωνα με την Κοινωνική Πρόνοια, 200.000 μαθητές σε σύνολο 600.000, δηλαδή ο 1 στους 3, υποσιτίζονται. Δεν έχουν να φάνε. Ακούτε; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. Πρόσεξε φίλε μου, εσύ που θα κάτσεις με το παιδί σου στο τραπέζι το μεσημέρι ή θα παραγγείλεις σουβλάκι το βράδυ για τα παιδιά, 1 στους 3 μαθητές, άρα κάποιος από τους συμμαθητές του γιου σου ή της κόρης σου ΠΕΙΝΑΕΙ.

Ναι, στην Ελλάδα του 2016 ΠΕΙΝΑΕΙ. Και δεν φταίει μόνο το Κράτος γι'αυτό. Ή κυρίως δεν είναι μόνο ευθύνη του Κράτους να βρεθεί φαγητό για τα πιτσιρίκια. Είναι και σένα και μένα. Αλίμονο αν δεν είναι. Αλίμονο αν αφήσουμε όλους αυτούς τους αστείους που κυβερνάνε να ταΐσουν τα παιδάκια... Δεν θα το κάνουν. Εσύ όμως πριν δεις το διπλανό παιδάκι να πέφτει χάμω από την πείνα, πρέπει να το ταΐσεις. Να μάθεις τι συμβαίνει και να το βοηθήσεις. Και μετά το άλλο παιδάκι... Και μετά το άλλο. Μέχρι να μην πεινάει κανένα. Είναι ντροπή, είναι ΞΕΦΤΙΛΑ για όλους μας να υπάρχουν 200.000 παιδάκια πεινασμένα... Κι όποιος κάνει ότι δεν βλέπει ή δεν ακούει και κλείνει την πόρτα του στα προβλήματα δεν αξίζει να λέγεται άνθρωπος, ούτε γονιός.

Αυτός ο μουσάτος για τη γέννηση του οποίου στολίσαμε, φτιάξαμε μελομακάρονα, κουρμπιέδες και θα φάμε μέχρι σκασμού σε δέκα μέρες, είχε πει μια μεγάλη κουβέντα "Αγαπάτε αλλήλους".

Άντε λοιπόν...

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved