Μα κατάληψη, με… σελοτέιπ στην πόρτα;;;

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την αποτυχημένη απόπειρα να... καταλάβουν οι συμμαθητές της Εύας το σχολείο και θυμάται την εποχή που έκανε κατάληψη «γιατί έχασα πολλά στα χαρτιά και θέλω να ρεφάρω».

Νίκος Συρίγος
Μα κατάληψη, με… σελοτέιπ στην πόρτα;;;

Τα τρία χρόνια μου στο Λύκειο τα θυμάμαι για δύο λόγους. Ο ένας είναι οι καταλήψεις. Ο άλλος η Ειρήνη. Με την οποία, τι σύμπτωση, τα φτιάξαμε σε κατάληψη. Σημαδιακό. Για την... αλυσίδα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια το θέμα της αλυσίδας βελτιώνεται. Α, όλα κι όλα! Τον τελευταίο καιρό με βγάζει βόλτα κάποιες φορές και χωρίς αλυσίδα. Αλλά αυτά θα τα πούμε σε ένα άλλο blog...

Το θέμα είναι οι καταλήψεις. Το πρωί της Τετάρτης, αφήνοντας την Έλενα στο Δημοτικό, ανηφόρισα στο Γυμνάσιο της Εύας. Και πριν φτάσω στη γωνία του Γυμνασίου είδα όλα τα παιδιά ή μάλλον σχεδόν όλα, απ'έξω. Δεν ξέρω τι άποψη έχουν για μένα οι φίλες της κόρης μου αλλά με το που με είδαν άκουσα κάτι «Εύα, ο μπαμπάς! Το... κερασάκι στην τούρτα!». Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας... «Μπαμπά μάλλον έχουμε κατάληψη». Με το γνωστό δυτικοευρωπαϊκό της τρόπο, η Εύα έλυσε τις απορίες. Και με το επίσης γνωστό δυτικοευρωπαϊκό της σκεπτικό όπου το σχολείο είναι για να κάνεις μάθημα συμπλήρωσε: «Με τι αίτημα δεν ξέρω, μην με ρωτήσεις».

Σκεπτόμενος ότι όταν ήμουν πρόεδρος στο 15αμελές του Λυκείου είχα κάνει κατάληψη γιατί ένας τύπος μεταξύ μαθητή και γκάνγκστερ μου είχε πει «Νικόλα κάνε κατάληψη, γιατί έχω χάσει πολλά στα χαρτιά και πρέπει να ρεφάρω» κατάλαβα ότι μάλλον τα αιτήματα ανέκαθεν δεν είχαν μεγάλη αξία. Τότε πχ. στο ερώτημα μου «Ρε φίλε με ποιο αίτημα;» η απάντηση του «Αλ Καπόνε» ήταν «να κάνουν τις τυρόπιτες τρίγωνες κι όχι στρογγυλές! Ξύπνιος είσαι, βρες κάτι».

Στη σκέψη δε ότι στην κατάληψη τα περισσότερα σχολεία γίνονται κάτι μεταξύ κλαμπ και χαρτοπαικτικής λέσχης, ήλπιζα ο πάντα δραστήριος Διευθυντής του Γυμνασίου της Εύας να... πνίξει την επανάσταση στο αίμα. Όπως κι έγινε. Βλέπετε μία από τις πόρτες του σχολείου, είχε κλειδωθεί με... σελοτέιπ. Και με σελοτέιπ δεν επαναστάτησε κανείς...

Πριν κλείσω να πω και τούτο: Τα παιδιά οφείλουν να είναι επαναστάτες. Για να ξυπνάνε εμάς τους μεγαλύτερους. Αλλά ρε μάγκες, αφήστε να κολλάτε στις πόρτες σελοτέιπ και ξεκολλήστε το από τα μάτια και τα αυτιά μας, μπας και μπούμε κι εμείς στη μάχη... Μπας και κατέβουμε μαζί σας στο δρόμο! Με την κατάληψη χάρη κάνετε στο σύστημα παρά το πολεμάτε. Ούτως ή άλλως αμόρφωτους σας θέλουν... Μην τους κάνετε το χατίρι.

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved