«Kάποιοι Χριστούληδες σταυρώνονται ακόμη…»

Ο Νίκος Συρίγος γράφει δυο σκόρπιες σκέψεις με αφορμή μια φωτογραφία με αλήθειες που τσούζουν όπως το οινόπνευμα στην πληγή.

Νίκος Συρίγος
«Kάποιοι Χριστούληδες σταυρώνονται ακόμη…»

Μερικές φορές μένεις άναυδος μπροστά στην έμπνευση κάποιων ανθρώπων. Αυτό που δημιούργησε ο Κουβανός, Eric Ravero, είναι γροθιά στο στομάχι. Οινόπνευμα στην πληγή. Κάνει καλό αλλά τσούζει. Και όσο την κοιτάς, τόσο σε πονάει. Αλλά σου λέει αλήθειες. Μεγάλες και σκληρές.

Για τη Σταύρωση των παιδιών που συνεχίζεται... Η παιδοφιλία στο Βατικανό (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει). Η σεξουαλική εκμετάλλευση στην Ταϋλάνδη (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει). Ο πόλεμος στη Συρία (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει). Το εμπόριο παιδικών οργάνων (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει). Η ελεύθερη οπλοχρησία στις ΗΠΑ (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει) και φυσικά η παιδική παχυσαρκία με αυτά που ταίζουμε τα παιδιά μας (Μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει).

Όλα τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε δει φίλε. Όλα. Και το μόνο που κάναμε ήταν να γυρίσουμε κανάλι ή πλευρό για να μην τα βλέπουμε-ακούμε. Εις το όνομα της πίστης, του χρήματος και της... ευημερίας, τα παιδιά αποτελούν τα μόνιμα θύματα του πολιτισμού μας. Κι όσο πιο... πολιτισμένοι γινόμαστε, τόσο τα σταυρώνουμε, μαζί με όλους τους αδύναμους αυτής της πλάσης. Προστατέψτε τα παιδιά. Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved