Δως μου μια αγκαλιά, μοναξιά να μη νιώθω άλλο πια…

Πάει πια πολύς καιρός που «πολεμάμε» με αυτό τον κορονοϊό.

Νίκος Συρίγος
Δως μου μια αγκαλιά, μοναξιά να μη νιώθω άλλο πια…

Πάρα πολύς. Τόσος που άρχισαν να μας λείπουν τα αυτονόητα. Τα δεδομένα έγιναν ζητούμενα.

Η αγκαλιά.

Ναι, η αγκαλιά. Αυτή η θαυματουργή. Αυτή που μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα σου. Αυτή που είναι πότε φάρμακο και πότε βάλσαμο. Ποτέ όμως… φαρμάκι. Η αγκαλιά δεν σε έχει «προδώσει» ποτέ. Είναι θαρρώ η μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης. Ναι αγάπης. «Ο λόγος που υπάρχω, όλα είναι αγάπη» όπως έχει γράψει αυτός ο… κακούργος, ο Νίκος Μωραϊτης.

Τα παιδιά ζουν με αγκαλιές. Και θρέφονται από τις αγκαλιές. Την Δευτέρα, ξαναπήγαν στο σχολείο. Τα μικρά. Έστω και ως ψευδαίσθηση, αισθάνθηκαν ότι επιστρέφουν στην κανονικότητα. Πως πέτυχαν μια μικρή νίκη. Δυο κορίτσια, δυο συμμαθήτριες, δυο φίλες, έκαναν το αυτονόητο. Κόντρα στους καιρούς. Αγκαλιάστηκαν. Και έβγαλαν τη φωτογραφία της χρονιάς. Της νέας χρονιάς. Όχι αυτής που έφυγε. Όχι, όχι του 2020 που ξεχάσαμε να αγκαλιαζόμαστε.

Του 2021 που ελπίζουμε, ευχόμαστε, προσευχόμαστε να αγκαλιαστούμε. Μέχρι να κολλήσουν ξανά τα μέσα μας…

Αυτά τα δύο κορίτσια πριν μπουν στην τάξη, δεν άντεξαν πια όλο αυτό το «κόντρα». Κόντρα στη φύση τους. Κόντρα στις συνήθειες τους. Κόντρα στα συναισθήματα. Κόντρα στη ζωή τους. Βαρέθηκαν, κουράστηκαν και είπαν ως εδώ. Κι αγκαλιάστηκαν. Ξεπέρασαν το φόβο που τους ριζώνουμε βαθιά μέσα στις ψυχές τους, για να τους προφυλάξουμε. Έτσι μας λένε, έτσι τους λέμε. Αλλά η φύση δεν νικιέται. Και αυτή η αγκαλιά μοιάζει στα μάτια μου ως η μεγαλύτερη, η πιο ζωντανή ελπίδα για το μέλλον.

Ναι, θα το νικήσουμε όλο αυτό. Ως ανθρωπότητα. Ως άνθρωποι. Ως ψυχές και σώματα. Θα αγκαλιαστούμε ξανά. Θα φιληθούμε ξανά. Χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Ναι, τον χρόνο δεν τον νικάς. Ούτε τον παίρνεις πίσω. Αλλά αυτά τα κορίτσια, μας έδειξαν ότι μπορείς να μην φοβάσαι πια. Ότι μπορείς να ξαναζήσεις! Κι αυτό θα κάνουμε…

Σας ευχαριστούμε φιλενάδες… Σας ευχαριστούμε…

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved