Επτάχρονος έσωσε νήπιο από βέβαιο πνιγμό σε πισίνα

Η ιστορία του Massiah Browne κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο επτάχρονος Massiah Browne είναι ο ήρωας της εβδομάδας. Το αγοράκι χωρίς να το σκεφτεί και κάνοντας γρήγορες κινήσεις έσωσε ένα νήπιο που είχε χάσει τις αισθήσεις του στον πάτο της πισίνας.

Ο μικρός Massiah κολυμπούσε με συγγενείς στην κοινόχρηστη πισίνα που έχει το συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο μένει με τη μητέρα του, όταν ξαφνικά είδε κάτι που του φάνηκε ασυνήθιστο.

«Κολυμπούσα στην πισίνα όταν είδα ένα αγοράκι στον πάτο της πισίνας. Απλά πήγα να το βγάλω» είπε το αγοράκι σε συνέντευξή του στο Good Morning America. Ο επτάχρονος κολύμπησε γρήγορα και με ένα μακροβούτι σχεδόν στα δύο μέτρα, έσωσε το παιδί που παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις του, βγάζοντάς τον στην επιφάνεια.

Με τη βοήθεια τρίτων, ο Μassiah έβγαλε το αγοράκι από την πισίνα και οι ενήλικες που ήταν παρόντες κάλεσαν το ασθενοφόρο. Ένα κοριτσάκι που ήταν στην ίδια παρέα με τον επτάχρονο φώναξε τη μαμά του και έδωσαν στο μικρό αγόρι τις πρώτες βοήθειες πριν ακόμα φτάσει ο γιατρός.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ευτυχώς όμως η ιστορία είχε αίσιο τέλος.

agoraki-sozei-nipio.jpg

Τι να κάνετε σε περίπτωση πνιγμού του παιδιού;

Τί πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πνιγμού:

  • Βγάλτε αμέσως το παιδί από το νερό.
  • Αν το παιδί σας διατηρεί τις αισθήσεις του, τυλίξτε το με μία πετσέτα.
  • Πιθανώς να κάνει εμετό. Πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό ή στο νοσοκομείο, ακόμη και αν το παιδί απλώς βυθίστηκε μέσα στο νερό. Οι επιπτώσεις από το ατύχημα μπορεί να φανούν αργότερα.
  • Αν το παιδί διατηρεί τις αισθήσεις του, δείτε εάν έχει κάτι στο στόμα και αφαιρέστε το.
  • Γυρίστε το στο πλάι (δεν σπρώχνουμε, αλλά τραβάμε προς το μέρος μας) για την αποφυγή τυχόν αναρρόφησης. Τραβήξετε το κεφάλι προς τα πίσω (απελευθερώνοντας έτσι τις αναπνευστικές οδούς).
  • Παραμείνετε κοντά του ελέγχοντας τις αντιδράσεις του μέχρι να έρθει πιο εξειδικευμένη βοήθεια. Θα ήταν καλό πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σας να παρακολουθήσετε μαθήματα πρώτων βοηθειών.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved