Εγκυμοσύνη: «Πότε θα νιώσω το μωρό μου;»

Πότε θα «ακούσετε» το μωρό σας για πρώτη φορά;

Εγκυμοσύνη: «Πότε θα νιώσω το μωρό μου;»

Διανύετε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας και οι απορίες που έχετε λογικά θα είναι αρκετές. Ένα από τα πιο συνήθη ερωτήματα που απασχολεί τις εγκυμονούσες είναι το πότε θα αρχίσουν να νιώθουν το μωρό τους να κλωτσάει. Κάθε μέλλουσα μαμά ανυπομονεί για αυτή τη στιγμή και είναι απόλυτα λογικό. Κάπως έτσι ξεκινάει το δέσιμο μεταξύ μητέρας και παιδιού κι επιπλέον είναι ένας τρόπος για να βεβαιωθεί η έγκυος ότι το μωρό της είναι καλά.

Πότε θα ακούσετε για πρώτη φορά το μωρό σας;

Οι περισσότερες εγκυμονούσες αισθάνονται την πρώτη εμβρυϊκή κίνηση μέχρι την 21η εβδομάδα κύησης. Στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ 18ης και 21ης εβδομάδας, ενώ σε επόμενες εγκυμοσύνης η μέλλουσα μαμά συνήθως νιώθει το μωρό της να κλωτσάει αρκετά νωρίτερα, περίπου στην 15η με 17η εβδομάδα.

Πώς θα καταλάβετε ότι κλωτσάει το μωρό;

Στην αρχή ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε εάν αυτό που νιώθετε είναι κινήσεις του μωρού ή του εντέρου. Οι πρώτες κινήσεις του μωρού είναι ανεπαίσθητες και θυμίζουν ένα σύντομο «πεταλούδισμα». Όσο περνάει ο καιρός βέβαια, οι κινήσεις αυτές γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες, καθώς το μωρό είναι πιο ενεργό και τεντώνει και κάμπτει συνεχώς τα άκρα του.

Τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε πιο εύκολα την κίνηση του μωρού;

Η εμβρυϊκή κίνηση γίνεται περισσότερο αισθητή στις στιγμές ηρεμίας, όπως είναι η χαλάρωση στο κρεβάτι και κυρίως τις βραδινές ώρες. Επίσης, ενδέχεται να νιώσετε το μωρό σας να κλωτσάει μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, συνήθως γλυκών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved