Σταματίνα Τσιμτσιλή: Δείτε τι δοκίμασε για πρώτη φορά στη ζωή της (pic)

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Εντυπωσιάστηκε και θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της μαζί μας!

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Δείτε τι δοκίμασε για πρώτη φορά στη ζωή της (pic)

Μετρά αντίστροφα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και περιμένει πώς και πώς να φύγει για το αγαπημένο της νησί, παρέα με την οικογένειά της.

Αυτός ο χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος, απαιτητικός και όλοι χρειάζονται μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Περιμένοντας λοιπόν τη μέρα που θα μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει στην Πάρο, η όμορφη μελαχρινή παρουσιάστρια κάνει αναρτήσεις που τη δείχνουν να καρτερεί πώς και πώς τις δικές της καλοκαιρινές διακοπές. Μέχρι τότε όμως, απολαμβάνει τα μπάνια της στην Αττική έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της.

Μια τέτοια καλοκαιρινή φωτογραφία, δημοσίευσε και χθες που τη δείχνει να φορά το μαγιό της, να έχει στην αγκαλιά της τον Γιάννη και να κρατά στο χέρι κάτι που δοκίμασε για πρώτη φορά στη ζωή της και εντυπωσιάστηκε.

Τι φρούτο εντυπωσίασε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η απάντηση είναι ένα καρπούζι! Όχι όμως ένα οποιοδήποτε καρπούζι, αλλά ένα κίτρινο καρπούζι.

«Πάντα υπάρχει μία πρώτη φορά. ❤️ Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ πρώτη φορά δοκιμάζω κίτρινο καρπούζι! #summer».

stam tsimtsili kitrino karpoyzi 2

Το κίτρινο καρπούζι εξωτερικά και γευστικά μοιάζει πολύ με το γνωστό κόκκινο καρπούζι.

Όπως αναφέρει και το foodbites.eu οι διαφορές που έχουν αυτές οι δύο ποικιλίες είναι ότι η φλούδα είναι λίγο πιο λευκή, η σάρκα είναι κατακίτρινη και η γεύση ελαφρώς λιγότερο αρωματικό και πιο γλυκό και σε μέγεθος είναι αρκετά μικρότερο από ένα μέσο κλασικό κόκκινο καρπούζι.

Επίσης, το κίτρινο καρπούζι είναι προϊόν διασταυρώσεων. Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια και έχουν υποστεί απανωτές διασταυρώσεις με διάφορες ποικιλίες ώστε να περιοριστεί το λυκοπένιο που ευθύνεται για το κόκκινο χρώμα και να υπερισχύσει το καρονένιο που δίνει το κίτρινο χρώμα. Το χρώμα δηλαδή είναι θέμα χρωστικών.

Παρόλο που γευστικά είναι το ίδιο γλυκά τα κίτρινα έχουν λιγότερα σάκχαρα.

Το πλεονέκτημά τους σε σχέση με την αγορά είναι ότι διατηρούνται μέχρι και δύο μήνες. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα καρπούζια, όπως και τα μίνι αντίστοιχα κόκκινα ενώ έχουν κουκούτσια στερούνται γενετικού υλικού. Δηλαδή στην πράξη τα κουκούτσια δεν θα παράξουν φύτρο -το οποίο τρέφεται από τη σάρκα του καρπού για να πολλαπλασιαστούν- και έτσι διατηρούνται περισσότερο χρόνο, αλλά και δεν υπάρχει χρονική περίοδος καρποφορίας, άρα ο χρόνος παραγωγής παρατείνεται. Το κίτρινο καρπούζι που καλλιεργείται στη χώρα μας σε ποσοστό 95% εξάγεται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Εκεί, είναι περισσότερο συνηθισμένοι να αγοράζουν φρούτα για μικρές και σύντομες καταναλώσεις, ενώ στην Ελλάδα μόλις τώρα λόγω κρίσης αρχίζει να υιοθετεί αυτή την αγοραστική συμπεριφορά.

Η παραγωγή τους μέχρι στιγμή γίνεται στη Μεσσηνία, και φαίνεται ότι αν ασχοληθεί κανείς σοβαρά με την παραγωγή αυτή, η απόδοσή είναι αρκετά μεγάλη. Οι παραγωγή του κίτρινου καρπουζιού λένε ότι παρόλο που έχουν την ίδια τιμή πώλησης με τα κόκκινα, τα κίτρινα τους απέδωσαν 25% περισσότερο κέρδος, πράγμα που είναι πολύ ελκυστικός παράγοντας να ασχοληθεί κανείς με αυτή την καλλιέργεια.

Τι άλλο τρώει η Σταματίνα Τσιμτσιλή;

Μέσα από αναρτήσεις της κατά καιρούς μας έχει δείξει τις προτιμήσεις της καθώς και το πόσο προσέχει τη διατροφή της. Η παρουσιάστρια του Happy Day, μπορεί να κάνει τις ατασθαλίες της πού και πού, όμως φροντίζει να ακολουθεί ένα σταθερό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.

Δείτε μερικά από όλα εκείνα που της αρέσουν, υγιεινά και μη στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved