Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ο κορονοϊός προκαλεί ακόμα και μη αναστρέψιμες βλάβες

Τι αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος για την αποθεραπεία, τις μη αναστρέψιμες βλάβες, τα αντισώματα και τη θεραπεία του κορονοϊού.

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Ο κορονοϊός προκαλεί ακόμα και μη αναστρέψιμες βλάβες

Δυσχερή χαρακτηρίζει προς το παρόν την εκτίμηση των μακροπρόθεσμων επιπλοκών από τη νόσο Covid-19, ο καθηγητής Θεραπευτικής - Ογκολογίας- Αιματολογίας, και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, γιατί όπως λέει έχουν παρέλθει λίγοι μήνες από την αναγνώριση των πρώτων περιστατικών στην Κίνα.

Ωστόσο, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm, ο καθηγητής δηλώνει ότι μία σειρά επιπλοκών που μπορεί να εμφανιστούν κατά την οξεία φάση της λοίμωξης, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες επιπτώσεις, όπως είναι η πνευμονική ίνωση, η καρδιακή βλάβη και νευροψυχιατρικές διαταραχές.

«Η πνευμονική λοίμωξη και η συνοδός υπέρμετρη αντίδραση του ανοσοποιητικού, μπορεί να οδηγήσει στο σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Στην ύφεση του συνδρόμου είναι πιθανόν να αναπτυχθεί ουλώδης ιστός στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μόνιμες βλάβες με μειωμένες πνευμονικές εφεδρείες».

Μακρύτερη η αποθεραπεία μετά από διασωλήνωση συγκριτικά με άλλες λοιμώξεις

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved