Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι πότε ισχύει - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, με την οποία δίνονται διευκρινίσεις α) για την υπό προϋποθέσεις παράταση της άδειας ειδικού σκοπού για τους δικαιούχους γονείς παιδιών εγγεγραμμένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά τον Ιούλιο 2020, καθώς και β) για τη λήξη αυτής για γονείς παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης.

Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι πότε ισχύει - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η άδεια ειδικού σκοπού συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ως εκ τούτου, η λήξη της άδειας αυτής προσδιορίζεται από τη λήξη λειτουργίας των μονάδων αυτών για το σχολικό έτος 2019-2020. Επίσης, η λειτουργία των γυμνασίων έχει ήδη σταματήσει από τις 12/6/2020, ενώ των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από τις 26/6/2020.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Προκειμένου για δικαιούχους γονείς που τα τέκνα τους παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους (νηπιαγωγείο) ή μέσης εκπαίδευσης, η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού, ως ισχύει, σταματά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας της σχολικής μονάδας και τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Προκειμένου για δικαιούχους γονείς παιδιών τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρατείνεται η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά τον Ιούλιο, μέχρι τη λήξη λειτουργίας της μονάδας παροχής φροντίδας του παιδιού για το σχολικό έτος 2019-2020, στις εξής περιπτώσεις:

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved