Τουρισμός: Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της - Ποιες χώρες είναι σε «καραντίνα»

Από τις 12 τα μεσάνυχτα, η Ελλάδα έκανε το επόμενο βήμα προς την πλήρη επανεκκίνηση του τουρισμού, ανοίγοντας τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα χερσαία σύνορα της χώρας για αφίξεις από διεθνείς προορισμούς - Ποιες χώρες πήραν το «ΟΚ» από την ΕΕ

Τουρισμός: Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της - Ποιες χώρες είναι σε «καραντίνα»

Πράσινο φως» για το άνοιγμα από σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, των ευρωπαϊκών συνόρων σε 14 χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε 4 κρατίδια, «άναψαν» χθες έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων οι διπλωμάτες και οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ.

Οι τρίτες χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος τουριστών συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη «λευκή λίστα» της ΕΕ και είναι: Καναδάς Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Επίσης ανοίγουν τα σύνορα για τα κρατίδια Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό.

Εκτός παραμένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία. Αναφορικά με την Κίνα, θα επιτραπεί η είσοδος όσων έρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα εφόσον και εκείνη πράξει το ίδιο για πολίτες από την ΕΕ, υπάρξει δηλαδή αμοιβαιότητα.

Σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved