Λεκές από ιδρώτα: Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουν τα ρούχα

Μπορεί ο λεκές από ιδρώτα να είναι από τους πιο δύσκολους όμως μπορεί να αφαιρεθεί από τα ρούχα.

Λεκές από ιδρώτα: Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσουν τα ρούχα

Οι λεκέδες από ιδρώτα στα ρούχα είναι ιδιαίτερα συχνοί τώρα το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο έντονο σε όσους ιδρώνουν περισσότερο όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο για όλους: ορατοί λεκέδες τόσο σε ανοιχτόχρωμα όσο και σε σκούρα ρούχα.

Ανάλογα με την υφή του υφάσματος υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απομακρύνετε τους αντιαισθητικούς αυτούς λεκέδες. Όπως:

Ξύδι

Γυρίστε τη μπλούζα από την ανάποδη και μουλιάστε τις περιοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστε το ρούχο εκεί για 15 περίπου λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Πλύντε τη μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα πριν την ξαναφορέσετε.

Ασπιρίνη

Σπάστε δύο ασπιρίνες και ανακατέψτε τη σκόνη σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βυθίστε το λεκιασμένο μέρος του ρούχου στο διάλυμα για δύο έως τρεις ώρες και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο με απορρυπαντικό.

Αλάτι

Διαλύστε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε τα σημεία που έχουν ιδρώτα μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.

Λεμόνι

Αναμείξτε το χυμό ενός λεμονιού με νερό ( ίσες ποσότητες) και τρίψτε το σημείο του λεκέ. Ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει το ρούχο.

Μαγειρική σόδα

Μουλιάστε το λεκέ σε διάλυμα χλιαρού νερού και μαγειρικής σόδας.Πλύντε το ρούχο κανονικά. Αν τα σημάδια από τον ιδρώτα παραμένουν, αντί να διαλύσετε τη μαγειρική σόδα φτιάξτε μια πάστα και απλώστε την πάνω στο λεκέ. Αφήστε την για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε στη συνέχεια το σημείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και πρακτικά πώς θα καθαρίσετε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved