Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια; Απίστευτο βίντεο δείχνει σε κοντινό πλάνο πώς

Γνωρίζατε ότι τα κουνούπια ρουφάνε το αίμα με 6 βελόνες;

Πώς τσιμπάνε τα κουνούπια; Απίστευτο βίντεο δείχνει σε κοντινό πλάνο πώς

Δεν θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από το βίντεο.

Τι είναι το κουνούπι;

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονιάς ανθρώπων παγκοσμίως.

Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά, πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.

Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα, προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν και να κάνουν αυγά.

Εφόσον το θηλυκό πραγματοποιήσει ένα γεύμα αίματος τότε ωριμάζουν τα αβγά του τα οποία και τοποθετεί στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια εκκολάπτονται οι προνύμφες που τρέφονται με διάφορα οργανικά κατάλοιπα.

Πώς ρουφάνε το αίμα τα θηλυκά κουνούπια

Γνωρίζατε ότι τα κουνούπια χρησιμοποιούν έξι (έξι!) βελόνες για να σας τρυπήσουν; Γνωρίζατε επίσης ότι χρειάζονται αίμα για να εκκολάψουν τα αυγά τους;

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς ένα κουνούπι χρησιμοποιεί την «προβοσκίδα» του για να μας τρυπήσει και πώς αυτή η «προβοσκίδα» αποτελείται από 6 μικροσκοπικές βελόνες.

Δείτε πώς γεμίζει με αίμα ο σάκος τους και πώς εκκολάπτονται τα αβγά τους.

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε και μάλιστα δείξαμε το βίντεο και στα παιδιά μας ώστε να δουν πώς είναι όταν ένα κουνούπι τα τσιμπάει.

Πατήστε play στο παρακάτω βίντεο:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved