Αντιγόνη Ψυχράμη: «Δέκα πράγματα που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω μαμά»

Αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, στην προ παιδιά εποχή, τι θα ήθελε να της είχαν πει για τη μητρότητα;

Άλκηστις Κοϊνάκη
Αντιγόνη Ψυχράμη: «Δέκα πράγματα που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω μαμά»

Η Αντιγόνη Ψυχράμη είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, μία γλυκιά γυναίκα και μία πολύ τρυφερή μαμά.

Οι περισσότεροι τη γνωρίσαμε το 2010 μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show «Greek Idol». Η παρουσία της όμως στο χώρο του θεάματος και της μουσικής, ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Το 1995 και σε ηλικία μόλις 8 ετών συμμετείχε στην παράσταση «Μελωδία της Ευτυχίας» με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Δύο χρόνια αργότερα, το 1997, συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα στο CD «Θεσσαλονίκη – Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα» το οποίο και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ναι, ναι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, είναι το κοριτσάκι που τραγουδάει το «ενα, δυο, τρια με λένε Πόπη σαν τη γιαγιά μου τη Καλλιόπη». Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις και σήμερα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κοινού.

Έρωτας της ζωής της, ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς με τον οποίο θεωρούνται ένα από τα πιο γλυκά και ταιριαστά ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Το 2017, έγιναν για πρώτη φορά γονείς και ο γιος τους, ο μικρός Χάρης, πρωταγωνιστεί πλέον στην καθημερινότητά τους.

antigoni psichrami 65569567 2481592132073525 8062177122641509292 n

Η Αντιγόνη Ψυχράμη, είναι μία μαμά σαν όλες τις άλλες. Λατρεύει να περνάει χρόνο με τον γιο της και συχνά ανεβάζει φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν παρέα. Είναι όμως η μητρότητα όπως τη φανταζόταν;

Η Αντιγόνη Ψυχράμη μίλησε στο mothersblog.gr και μας εκμυστηρεύτηκε ότι εάν μπορούσε να επιλέξει 10 πράγματα για τη μητρότητα που θα ήθελε να της είχαν πει πριν τον ερχομό του γιου της, αυτά θα ήταν ότι…

«...Όταν σου λένε να κοιμηθείς καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί θα κάνεις χρόνια να ξανακοιμηθείς καλά, είχαν δίκιο, αλλά ειλικρινά δε θα έκανα κι αλλιώς. Ο ύπνος "μεταμορφώνεται" μετά τη γέννα. Δεν κοιμάσαι πια, αλλά παίρνεις έναν υπνάκο…

... η κλασική ατάκα στην εγκυμοσύνη: "Καλέ φάε, να παίρνει βιταμίνες το παιδί. Θα τα χάσεις τα κιλά αμέσως μόλις γεννήσεις" δεν ισχύει!! Κάποιες τα καταφέρνουν, κάποιες… όχι! Εγώ ανήκω στις "όχι". Να τρώτε όσο θέλετε και χρειάζεστε, χωρίς υπερβολές. Μη θεωρείτε ότι όλα φεύγουν μαγικά.

... κάθε μαμά θέλει να έχει αγοράσει και να έχει έτοιμα πριν γεννήσει τα ΠΑΝΤΑ. Έχουν βγάλει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Η πλειοψηφία άχρηστα προϊόντα που ενδέχεται να μην τα χρησιμοποιήσετε ποτέ και να σας πιάνουν μόνο χώρο. Να το πάτε συντηρητικά. Βήμα βήμα. Καταλαβαίνετε εύκολα ποια είναι τα πλήρως απαραίτητα. Από κει και πέρα θα βρείτε τις ανάγκες σας ανάλογα με το χώρο σας και το τι προκύπτει καθημερινά.

... τα μωρά ΔΕ χρειάζονται τόσα πολλά ρούχα όσα καταλήγουμε να έχουμε. Ειδικά στην αρχή αλλάζουμε μέγεθος κάθε λίγο και λιγάκι. Όλα με μέτρο. Οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουμε καν να βάλουμε στο παιδί μας όλα τα ρούχα που μας έκαναν δώρο ή αγοράσαμε.

...το παιδί έρχεται και εντάσσεται στη ζωή σου. Φοβόμουν ότι θα χάσω εντελώς τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο. Πώς όλα θα στρέφονται γύρω από το παιδί. Τώρα πια ξέρω πώς τα διαμορφώνεις όλα εσύ. Ζεις μαζί του και συνεχίζεις να είσαι εσύ! Διαμορφώνεις τα πάντα μαζί του. Δεν αλλάζεις αλλά εξελίσσεσαι.

... μετά τον ερχομό ενός μωρού επαναπροσδιορίζεις τα όριά σου.Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις κούραση; Εξάντληση; Όχι. Ξέχασε το. Επαναπροσδιορίζεις λοιπόν τα όρια σου και πίστεψε με ότι έχεις πολύ δρόμο ακόμα!

... δεν υπάρχει εγχειρίδιο μαμάς. Μαμά γίνεσαι αυτόματα. Και οι λύσεις έρχονται στην πράξη. Διάβαζε, μάθαινε, αναζήτα. Όπως λέμε και στο θέατρο, σπουδάζουμε 3 χρόνια για να γίνουμε ηθοποιοί αλλά το πραγματικό σχολείο είναι το σανίδι, η παράσταση. Μην ανησυχείτε, καμιά δε γεννήθηκε έτοιμη μάνα.

... χρειάζεται να οπλιστούμε με πολλή υπομονή. Θα έρθουν ζημιές, αρνήσεις, χειρισμοί, κλάματα, ατυχήματα, πείσματα, άπειρες ερωτήσεις, πολλές φορές η ίδια ερώτηση επανειλημμένως. Όλα έχουν την ομορφιά τους.

... συνειδητοποιείς πραγματικά ότι τα υλικά αντικείμενα δεν έχουν καμία αξία! Τίποτα δεν είναι αρκετό να μου χαλάσει τη διάθεση. Ας τα σπάσει όλα. Το παρελθόν σε αντικείμενα ανήκει στο παρελθόν. Τώρα όλα χτίζονται από την αρχή. Ζεις το σήμερα και ελπίζεις για το αύριο.

... το πιο σημαντικό είναι το μέγεθος της ευτυχίας. Και τα πολλαπλά της ευχάριστα «χτυπήματα»! Κάθε μέρα, κάθε εμπειρία, κάθε λέξη, βήμα, αγωνία, περηφάνια, χάδι, βλέμμα, είναι εκεί να σε κάνουν όλο και πιο ευτυχισμένη. Πιο γεμάτη. Πιο ειλικρινή και καθαρή. Η γέννηση του παιδιού με ώθησε σε μια ιδιαίτερη δική μου αναγέννηση. Σε μια ματιά πιο αισιόδοξη και χαμογελαστή. Σχεδόν ηδονικά ιδανική.»

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @antigoni_psichrami

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved