Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι μέσα στο σπίτι

Το λεμόνι είναι το απόλυτο καθαριστικό.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι μέσα στο σπίτι

Μελέτη διαπίστωσε ότι το λεμόνι δρα ως αναστολέας ανάπτυξης ορισμένων βακτηρίων, καθιστώντας το ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα και φυσικό συντηρητικό τροφίμων.

Έτσι, εκτός από γεύση στα φαγητά και δροσερές λεμονάδες, χρησιμοποιείστε τα λεμόνια για να απομακρύνετε οσμές από την κουζίνα, το φούρνο μικροκυμάτων, τα μικρόβια από τον πάγκο.

'Εξι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι στην κουζίνα

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο ευκολότερος και απλούστερος τρόπος για έναν καθαρό φούρνο μικροκυμάτων είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι.
Βάλτε σε ένα μπολ νερό, ξύδι και μικρά κομματάκια λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο και θέστε τον σε λειτουργία για λίγα λεπτά μέχρι το περιεχόμενο του μπολ να βράσει και το εσωτερικό του φούρνου να γεμίσει ζεστό ατμό. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό με ένα σφουγγάρι.

Καθαρίστε τις ξύλινες σανίδες κοπής

Πάρτε μια λεμονόκουπα και περάστε προσεκτικά την ξύλινη σανίδα πολλές φορές. Στη συνέχεια την ξεπλένετε με άφθονο, χλιαρό νερό.

lemonia

Καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας

Απλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι πάνω στον πάγκο και με μια λεμονόκουπα τρίψτε τον καλά. Αν δεν έχετε χοντρό αλάτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό κάνοντας μια πάστα με το χυμό λεμονιού.

Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας

Συνταγή παλιά και δοκιμασμένη: φορέστε γάντια και τρίψτε με ένα μείγμα από λεμόνι και χοντρό αλάτι το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας.

lemons1

Καταπολεμήστε τη δυσοσμία του νεροχύτη

Για να φρεσκάρετε το σιφόνι του νεροχύτη και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλέστε φλούδες λεμονιού και ρίξτε τις στο νεροχύτη περίπου μία φορά τον μήνα.

Καταπολεμήστε τη δυσοσμία των σκουπιδιών

Ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε αυτή τη φοβερή μυρωδιά που βγαίνει από τα απορρίμματα είναι να ανακατέψετε στο μπλέντερ μερικά παγάκια, μια χούφτα αλάτι και μερικές φλούδες λεμονιού και να ψεκάσετε τα σκουπίδια.

Πηγή: www.thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved