Κορονοϊός: Σε τελική φάση έγκρισης κλινικές μελέτες στην Ελλάδα για θεραπείες κατά του COVID-19

Σε εξέλιξη βρίσκονται παγκοσμίως οι κλινικές μελέτες για τις υπό έρευνα αντιικές θεραπείες για το νέο κορονοϊό. Στην Ελλάδα έχουν ενεργοποιηθεί ή είναι σε τελική φάση έγκρισης κλινικές μελέτες που διερευνούν τις υπάρχουσες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Κορονοϊός: Σε τελική φάση έγκρισης κλινικές μελέτες στην Ελλάδα για θεραπείες κατά του COVID-19

Οι θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνουν την υποστήριξη της αναπνοής με οξυγόνο (και μέσω μηχανικής υποστήριξης με αναπνευστήρα εάν υπάρχει ένδειξη), την υποστήριξη της κυκλοφορίας και άλλα γενικά μέτρα.

Όπως σημειώνει ο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Ευστάθιος Καστρίτης, οι θεραπείες αυτές δεν είναι ειδικές για τον COVID-19 αλλά είναι κοινές σε αρρώστους με αναπνευστική ανεπάρκεια ή σε κυκλοφορική καταπληξία. Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα ειδικές αιτιολογικές θεραπείες για τον SARS-CoV-2, όμως με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες επιδημίες με τους ιούς MERS και SARS, που είναι συγγενικοί ιοί με τον SARS-CoV-2, δοκιμάζονται ορισμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved